20.9 C
Larissa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Ανοιχτά κατ΄εξαίρεση τα καταστήματα τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου-αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος

Κατ’ εξαίρεση λειτουργία των καταστημάτων προβλέπεται με σημερινή απόφαση. Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη, η διοίκηση του ΕΣΛ αναφέρει τα εξής:

Δημοσιεύθηκε σήμερα 14/5/2021, προ ολίγου η νέα απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 29922/13-05-2021 με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Μεταξύ άλλων, η απόφαση προβλέπει την δυνατότητα λειτουργίας του λιανεμπορίου τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021, κατ΄ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης.

Έπειτα από αυτήν την απρόβλεπτη εξέλιξη, που έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες διατάξεις και κατόπιν επιβεβαίωσης του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εμπορίου κ. Τσιουρή Αναστάσιου  ενημερώνουμε ότι επιτρέπεται να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα τις δύο αυτές Κυριακές.

Θα θέλαμε να δηλώσουμε την αντίθεση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας σε όποια επιπλέον Κυριακή πέραν τριών το χρόνο καθώς δεν έχουν κανένα εμπορικό ενδιαφέρον και δεν προσφέρουν κάτι επιπλέον στην αγορά, παρά μόνο αποπροσανατολίζουν τους καταναλωτές και επιβαρύνουν με περισσότερα έξοδα τις επιχειρήσεις. .

Δυστυχώς παρατηρούμε ότι στο όνομα της πανδημίας και υπό την πίεση των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων-πολυεθνικών, η κυβέρνηση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου με τις επιπλέον Κυριακές ενώ το ήδη δοκιμασμένο πείραμα των υπόλοιπων (πέραν των τριών) θεσμοθετημένων Κυριακών, έχει αποδείξει περίτρανα ότι δεν αποδίδει. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα σταματήσει εδώ και ότι η Κυριακάτικη αργία θα διασφαλιστεί, ειδάλλως θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις. 

Με βάση τα παραπάνω και εφόσον επιτρέπεται βάση της Δ1α/Γ.Π.οικ. 29922/13-05-2021, για όσα καταστήματα αποφασίσουν να λειτουργήσουν τις δύο αυτές Κυριακές, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων – μελών του ΕΣΛ  είναι 11:00-16:00 (κατά πλειοψηφία).

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις