18.4 C
Larissa
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Απ. Καλογιάννης: Προσωρινή λύση η συστέγαση σχολείων στη Φαλάνη – Συνεργασία για να λυθούν τα προβλήματα

Σοβαρότητα, υπομονή και συνεργασία για την αντιμετώπιση  των προβλημάτων που άφησε ο σεισμός της 3ης Μαρτίου σε πολλά σχολικά κτίρια της περιοχής, ζήτησε  από ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας.

Ο κ. Καλογιάννης με αφορμή τις  αντιδράσεις που εκδηλώνονται από γονείς και εκπαιδευτικούς για τη μεταστέγαση του δημοτικού σχολείου της Φαλάνης στο κτίριο που λειτουργεί το Γυμνάσιο και το Λύκειο της περιοχής ξεκαθάρισε πως πρόκειται μια μια προσωρινή λύση  καθώς μέχρι την άλλη εβδομάδα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις άρσης επικινδυνότητας  στη νέα πτέρυγα του δημοτικού σχολείου  όπου και θα παρακολουθούν τα μαθήματα τους οι μικροί μαθητές.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε λόγο για μια “υποκινούμενη μικρή μερίδα 20 ατόμων, που δημιούργησε όλο αυτό τον θόρυβο, παρά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η δημοτική αρχή όταν και συζήτησε το θέμα με αντιπροσωπεία γονέων, καθηγητών αλλά και του Τ.Σ της κοινότητας”.

Πάντως ο κ. Καλογιάννης κάλεσε όλους να αναλογιστούν την δύσκολη κατάσταση που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός καθώς οι ζημιές αφορούν 18  δημοτικά και 20 γυμνάσια -λύκεια στην περιοχή. Το κόστος για την αποκατάσταση τους ανέρχεται στα 8,5 εκ , ποσό που ο δήμος διεκδικεί από την πολιτεία ώστε απρόσκοπτα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

ΠΗΓΗ: ertnews

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις