15.9 C
Larissa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Αρ. Πελώνη: 613 θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί σε σύνολο 250.000 καταχωρισμένων αποτελεσμάτων Self-test

Μικρός αριθμός θετικών τεστ δηλώθηκε μέχρι το απόγευμα, σε σχέση με τον  συνολικό αριθμό των δηλώσεων εκπαιδευτικών και  μαθητών,  σύμφωνα με συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αρ.Πελώνη στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με την Αρ. Πελώνη συνολικά έγιναν 250.000 δηλώσεις  αποτελεσμάτων  Self-test εκ των οποίων  βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 613  μαθητές και εκπαιδευτικοί  (359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικοί).

Οι δηλώσεις που δεν έχουν γίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, αφορούν:

  • Οι δηλώσεις που έγιναν χειρόγραφα
  • Μαθητές που δεν προσήλθαν στο  σχολείο  κάνοντας χρήση το δικαίωμα των απουσιών
  • Μαθητές των Εσπερινών Λυκείων που θα κάνουν το Self-test σήμερα το πρωί.

Τι ισχύει

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

Για τους/τις μαθητές/τριες, των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ είναι θετικό, προβλέπεται ό,τι και για τους/τις μαθητές/τριες που νοσούν. Δίνεται η δυνατότητα σύγχρονης ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

ΠΗΓΗ:esos.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις