11.9 C
Larissa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Αχ.Γκίκας: Πάσχα στη γειτονιά μας- Προς το καλύτερο τα επιδημιολογικά δεδομένα

” Να ξεχάσουμε τη μαζική έξοδο το Πάσχα και να οργανώσουμε τις όποιες δραστηριότητές μας γύρω από το σπίτι μας. Πάσχα όχι στη βεράντα αλλά στη γειτονιά μας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αχιλλέας Γκίκας μιλώντας στον ANT1.


Οι βηματισμοί του ανοίγματος της κοινωνίας θα πρέπει να είναι με μέτρο και μετά το Πάσχα θα αρχίσουμε να μιλάμε για μεγαλύτερη απελευθέρωση , σύμφωνα με τον καθηγητή. Αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν δύο με τρεις συναντήσεις της Επιτροπής, προκειμένου να εκτιμηθούν τα δεδομένα.


Αναφερόμενος στο παράδειγμα του Ισραήλ, τόνισε πως ναι μεν υπάρχει ελάφρυνση, αλλά και πάλι όχι πλήρης, παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει φτάσει σε ποσοστό εμβολιασμού 80%, τη στιγμή που η Ελλάδα είναι στο 15%.


Συνωστισμός
Σε ότι αφορά στα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται, ο κύριος Γκίκας ανέφερε: ” Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό. Είναι κομμάτι της νιότης και θα πρέπει κανείς να το δει με κατανόηση, αλλά από την άλλη πλευρά κάποιος θα πρέπει να πει στους νέους ότι κάνουν λάθος. Χρειάζεται ειδική διαχείριση και συντονισμένα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα πρέπει να βρουν έξυπνους τρόπους αποσυμφόρησης. Είναι θέμα μικρού χρονικού διαστήματος να μην επιβαρύνουμε την κατάσταση. Βήμα βήμα τα επιδημιολογικά δεδομένα βαίνουν προς το καλύτερο.”

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις