20.9 C
Larissa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Α. Γεωργιάδης: Αρχές Ιουνίου ανοίγουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

Όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί τόσο θα έχουμε μεγαλύτερες ελευθερίες, ανέφερε το πρωί στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προαναγγέλοντας άνοιγμα γυμναστηρίων αλλά και γάμους μέσα στο Μάιο, καθώς και την κατάργηση των ραντεβού στα καταστήματα και των μηνυμάτων για τις μετακινήσεις από το ερχόμενο Σάββατο. Αρχές Ιουνίου και ανάλογα με την πρόοδο των εμβολιασμών ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση.

O υπουργός Ανάπτυξης έδωσε μέσω της ΕΡΤ το στίγμα για τις δραστηριότητες που θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα, με ημερομηνία – κλειδί το ερχόμενο Σάββατο 15 Μαΐου που ανοίγει ο τουρισμός.

Ο κ.Γεωργιάδης προανήγγειλε έναρξη της ελεύθερης μετακίνησης από νομό σε νομό και τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας, αρχικά έως τις 12 το βράδυ, ενώ γνωστοποίησε ότι ο προγραμματισμός είναι να λειτουργήσουν από τον επόμενο μήνα τα κέντρα δεξιώσεων και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση.

Αυτή την εβδομάδα θα χαραχτεί το χρονοδιάγραμμα για τις δραστηριότητες που θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης τονίζοντας ότι η αφαίρεση όλων των μέτρων στήριξης δεν είναι συνετή. Κάποια μέτρα θα συνεχιστούν και αφού η αγορά λειτουργεί, είπε.

“Αν όλα πάνε καλά στις 17 του μήνα θα ανοίξουμε τα γυμναστήρια, αρχικά για τους εμβολιασμένους”, πρόσθεσε  και παράλληλα, προανήγγειλε έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

«Θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για γυμναστήρια και παιδότοπους ως επιδότηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Το ολικό άνοιγμα των γυμναστηρίων, όπως είπε, θα γίνει στις αρχές Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις