24.5 C
Larissa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Γαλάζια Σημαία 2021 – 3 ακτές βραβεύτηκαν στο Δήμο Τεμπών

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες (επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας). Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έγινε φέτος διαδικτυακά, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.

Και φέτος, οι Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Από την ΕΕΠΦ τονίζεται η ιδιαίτερη σημασία του φετινού αριθμού ρεκόρ των Γαλάζιων Σημαιών για την Ελλάδα αφού συμπίπτει και με τις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΠΦ, της παλαιότερης μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Δείτε εδώ τον κατάλογο βραβευμένων ακτών, μαρινών και σκαφών

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις