14.9 C
Larissa
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Γ. Παυλάκης για μετάλλαξη Δέλτα: Πιθανό νέο κύμα το καλοκαίρι – Τι είπε για εμβολιασμένους

Καμπανάκι κινδύνου χτυπάει στους ειδικούς η μετάλλαξη Δέλτα με τον γιατρό Γιώργο Παυλάκη να καλεί τους πολίτες να μην εφησυχάζουν, θεωρώντας πιθανό ένα νέο κύμα ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

«Καλύτερα να τρομάξουμε παρά να την πάθουμε σαν αγράμματοι. Πρόκειται για έναν νέο ιό με διαφορετικές ιδιότητες και ως προς τα συμπτώματα. Βγάζει περισσότερο ιικό φορτίο, πολλαπλασιάζεται πολύ πιο γρήγορα και ψηλά στο ανθρώπινο σώμα, κάνει χειρότερη ασθένεια και επεκτείνεται στα παιδιά», σημείωσε.

Όπως είπε «ο ιός Δέλτα έχει καταφέρει να αποφεύγει ορισμένα από τα αντισώματα που ο οργανισμός έχει βγάλει από τα εμβόλια ή προηγούμενη νόσηση. Υπάρχει και το Δέλτα + που αποφεύγει περισσότερα αντισώματα των εμβολίων».

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι γίνεται με όσους έχουν εμβολιαστεί

Ο κ. Παυλάκης επισήμανε ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί. «Οι εμβολιασμένοι δεν έχουν τελειώσει. Υπάρχουν κάποιοι που και με το νέο ιό θα έχουν ελαφριά νόσηση, κι άλλοι που θα διασωληνωθούν. Στην Αγγλία υπάρχουν αρκετοί θάνατοι εμβολιασμένων που πέθαναν από τη μετάλλαξη Δέλτα. Το πρόβλημα με τον κορωνοϊό είναι ότι βγαίνουν νέα στελέχη. Και στην γρίπη το έχουμε δει. Κάνουμε κάθε χρόνο νέο εμβόλιο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον κορωνοϊό».

«Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα τα πάνε καλά με τη μετάλλαξη Δέλτα όλοι όσοι έχουν εμβολιαστείΕίναι πρόωρο το σήμα που δόθηκε να πετάξουμε τη μάσκα. Ο κόσμος παίρνει το σήμα ότι τελειώσαμε. Δεν τελειώσαμε. Με το Δέλτα μπορεί να βρεθούμε σε νέο επιδημικό κύμα. Πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και να επιβραδυνθεί ο ιός με τα μέτρα προστασίας. Είναι και τα δύο το ίδιο σημαντικό» σημείωσε.

«Το Δέλτα είναι στην Ελλάδα και επεκτείνεται. Τις επόμενες ημέρες όσοι λένε να περιμένουμε και να δούμε θα εκπλαγούν» τόνισε.

«Υπάρχει 10% πιθανότητα να κινδυνέψει κάποιος που έχει εμβολιαστεί. Θα ξεφύγουμε όταν καταλάβουμε ότι πρέπει να καταπιέσουμε τον ιό σε επίπεδα 0. Τώρα πρέπει να χτυπήσουμε τον ιό στο κεφάλι. Τον Σεπτέμβρη ίσως και το καλοκαίρι ο νέος ιός μπορεί να μας οδηγήσει σε νέα μέτρα. Ένας νέος ιός τόσο επιθετικός όπως αυτός μπορεί να κάνει κύμα και το καλοκαίρι», υπογράμμισε.

Πηγή: newsbeast.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις