21.9 C
Larissa
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ για τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων

 Η λύση είναι το άμεσο ελεγχόμενο άνοιγμα των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων

Κάθε νέα ενίσχυση ή βελτίωση στο υφιστάμενο πλαίσιο μέτρων στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων δεν μπορεί παρά να είναι ευπρόσδεκτη από τον εμπορικό κόσμο. Κανένα μέτρο όμως δεν μπορεί να αποκαταστήσει τον χαμένο τζίρο για τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις που βρίσκονται κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Θα «σηκώσουν κεφάλι» μόνον εάν ξεκινήσει γρήγορα η σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα.

Μετά από ένα χρόνο συνεχών, παρατεταμένων και επώδυνων lockdown, σήμερα πολλοί έγκυροι επιστήμονες συμφωνούν με τους φορείς της αγοράς ότι η πανδημία «φουντώνει» περισσότερο από τις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις και τον συγχρωτισμό στις κατοικίες, παρά από την ελεγχόμενη πρόσβαση των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα. Επιπλέον, κάθε μέρα που περνά με κλειστή την αγορά οι επιχειρήσεις και η οικονομία «αιμορραγούν», το χρέος της πανδημίας διογκώνεται και η «τρύπα» στα δημόσια έσοδα μεγαλώνει.

Χρειαζόμαστε τώρα διαφορετικές λύσεις για να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα. Η σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην χαθεί και η πασχαλινή εορταστική περίοδος. Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να εξεταστεί από την κυβέρνηση η δυνατότητα άμεσου ανοίγματος, έστω των πολύ μικρών και μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, με τη μέθοδο της αποστολής SMS και με χρονικό περιορισμό. Η κίνηση αυτή θα φέρει τζίρο στους περισσότερο πληττόμενους και ευάλωτους εμπόρους, με ελάχιστη ή και μηδενική επιβάρυνση στο επιδημιολογικό φορτίο. Παράλληλα, θα λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης της καταναλωτικής ζήτησης και θα έχει θετική επίπτωση στα έσοδα του Δημοσίου.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις