4.9 C
Larissa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Εμβολιασμός: Σπάει το φράγμα των 5 εκατομμυρίων

Κοντά στους 5 εκατ. συνολικούς εμβολιασμούς (4.913.334) έφθασε το Σάββατο η χώρα μας, καθώς η επιχείρηση «Ελευθερία» έχει πατήσει γκάζια για τα καλά, με περίπου 100.000 εμβολιασμούς σε καθημερινή βάση.

Μάλιστα η χώρα μας αναμένεται σήμερα το βράδυ να περάσει το ορόσημο των 5 εκατ. εμβολιασμών. 

Σύμφωνα με το emvolio.gov.gr, έχουν πραγματοποιηθεί 3,2 εκατ. εμβολιασμοί (3.200.890) με τουλάχιστον 1 δόση.

«Την Κυριακή το βράδυ θα ξεπεράσουμε τα 5 εκατ. εμβολιασμούς και μέχρι τέλος Μαΐου θα πλησιάσουμε τους 5,8 εκατ. εμβολιασμούς, είμαστε πολύ πάνω από τον προγραμματισμό είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα, η πλατφόρμα για τους 40 – 44 λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά. και πολύ σύντομα θα ανοίξουν κι οι πλατφόρμες για τις άλλες ηλικιακές ομάδες» υπογράμμισε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και λίγες ώρες έχει ανοίξει η πλατφόρμα και για τα 4 εμβόλια (AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Johnson’s) για την ομάδα 40-44 ετών. Σημειώνεται ότι μέχρι χθες η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μπορούσε να εμβολιαστεί μόνο με Astrazenca.

Πάνω από 100.000 ραντεβού σε μια μέρα έκλεισαν οι ηλικίες 40-44

Την ικανοποίησή του καθώς μέσα σε 24 ώρες έκλεισαν ραντεβού για το εμβόλιο πάνω από 100.000 πολίτες ηλικία 40-44 ετών, εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας από την Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας βρέθηκε σήμερα στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας  συνοδευόμενος από τον βουλευτή Περικλή Μαντά όπου και δήλωσε την ικανοποίησή του για το ρεκόρ που σημειώθηκε στα ραντεβού με το άνοιγμα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

«Αυτό δείχνει την τεράστια βούληση και το ενδιαφέρον που υπάρχει από όλους τους Έλληνες, σε κάθε ηλικία, να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν.

Είναι επίσης εμφανές, ότι οι υγειονομικοί μας δουλεύουν με επαγγελματισμό, με αυταπάρνηση και, κυρίως, αντιμετωπίζουν τους συμπολίτες μας με αξιοπρέπεια και σεβασμό, με τον τρόπο που θέλουμε να λειτουργεί το Δημόσιο στη σχέση του με τους πολίτες» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Πότε απελευθερώνονται τα εμβόλια για τις ηλικίες 35-39

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως στο υπουργείο παρακολουθούν την εξέλιξη των ραντεβού στους πολίτες μεταξύ 40 και 44 ετών και τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσουν την απελευθέρωση των εμβολίων στην πλατφόρμα και για τις ηλικίες 35-39.

Με την σειρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε χθες στον ΑΝΤ1 ότι για τις ηλικιακές ομάδες 35-39 και 30-35 η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως μετά και αναλόγως με τη ροή εμβολιασμού των 40-44 ετών, αλλά μέσα στον Μάιο.

Παράλληλα, ο προγραμματισμός θέλει την ενσωμάτωση και των ηλικιών 20-29 στην πλατφόρμα των εμβολίων μέσα στον Ιούνιο. Μιλώντας για το θέμα , ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι στη συγκεκριμένη ομάδα δεν θα χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό εφήβων

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για τους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων στη χώρα μας, όπως προανήγγειλε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης (ηλικιακής) ομάδας» ,τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους που συνέχισε πως «με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία».

Όπως δήλωσε ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας (18-29) δε θα σταματήσει στους 18αρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση. Σε περίπτωση που το ηλικιακό όριο για το συγκεκριμένο εμβόλιο, εγκριθεί από τον EMA και για μικρότερες ηλικίες, «θα πάμε και πιο κάτω».

ΠΗΓΗ:in.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις