17.9 C
Larissa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Εμπειρογνώμονες: Είμαστε δυο βήματα πριν αποδώσει ο εμβολιασμός. Να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός

“Είμαστε μπροστά σε ένα νέο φαινόμενο και πρέπει να το κατανοήσουν οι πάντες, tην κυριαρχία του βρετανικού στελέχους, που έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Χρειάζεται να κάνουμε όλοι ένα μικρό βήμα προς την πιο αποφασιστική τήρηση μέτρων προφύλαξης. Είμαστε δυο βήματα πριν αποδώσει ο εμβολιασμός. Ο εμβολιασμός είναι το μεγάλο όπλο.Tα εμβόλια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και εξαιρετικά ασφαλή. Όσο επεκτείνεται ο εμβολιασμός μπορούμε να προσβλέπουμε σε μια σαφώς καλύτερη εξέλιξη για το καλοκαίρι. Με τις πρώτες ενδείξεις κάμψης του τωρινού πανδημικού κύματος, θα πρέπει να περάσουμε σε μια άρση του πλήρους lockdown και στην εφαρμογή στοχευμένων μέτρων που θα επιτρέψουν τον συνδυασμό και κάποιας λειτουργίας της κοινωνίας και της οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα και την μη επέκταση του ιού.”
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.
Από την πλευρά του ο Σπύρος Παπαϊωάννου, διευθυντής καρδιολογικής κλινικής στο Ναυτικό νοσοκομείο, εκτίμησε ότι “σιγά-σιγά θα αποκλιμακωθεί η κατάσταση, λόγω και των εμβολιασμών, αλλά και της αλλαγής των κλιματολογικών συνθηκών, διευκρινίζοντας πως πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, αφού ο ιός δεν κάνει διακρίσεις στις ηλικίες.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις