24.5 C
Larissa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας: Επιτέλους τα καταστήματα θα λειτουργούν κανονικά-κλειστή η αγορά του Αγίου Αχιλλίου

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας σχετικά με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αναφέρει:

Τέλος εποχής για τα SMS στο λιανεμπόριο. Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, από τις 14 Μαΐου, η αγορά ανοίγει πλέον κανονικά τις πόρτες της στο καταναλωτικό κοινό, καθώς καταργούνται τα μηνύματα στο 13033 και στο 13032.

Αγορές χωρίς ραντεβού και click inside λοιπόν, θα μπορούμε να κάνουμε από την επόμενη εβδομάδα. Παραμένει προς το παρόν ωστόσο ως προαπαιτούμενο η τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς και ο περιορισμός για τον αριθμό των ατόμων μέσα στα εμπορικά καταστήματα προς αποφυγή συνωστισμού (1 πελάτης/25τ.μ).

Έπειτα από αναμονή τόσων μηνών και ύστερα από πολλές πιέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, αλλά και του συνόλου του εμπορικού κόσμου προς την κυβέρνηση, ξεκινά η σταδιακή επανεκκίνηση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Επιτέλους τα καταστήματα θα λειτουργούν κανονικά, με τον τρόπο που λειτουργούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, τηρώντας φυσικά, απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Η σημαντική πρόοδος της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και το «εργαλείο» των self-tests, αποτελούν κύριο σύμμαχό μας για την αδιάλειπτη και ομαλή επάνοδο μας στην κανονικότητα.

Τα προβλήματα που απορρέουν από όλη αυτήν την πανδημία και τα διαδοχικά lockdown είναι τεράστια και δυστυχώς θα τα βρούμε μπροστά μας. Ας ελπίσουμε να αναπληρώσουμε το χαμένο χρόνο, μετριάζοντας τις ζημιές και έχοντας εννοείται αρωγό σε αυτήν μας την προσπάθεια την κυβέρνηση, που πρέπει να δράσει πια άμεσα και στοχευμένα ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματά μας.”

Υποχρεωτικά κλειστά του Αγίου Αχιλλίου

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι τα καταστήματα το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, ημέρα του Αγίου Αχιλλείου, Πολιούχου της Λάρισας και προστάτη των εμπόρων, θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστά καθώς η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί θεσμοθετημένη τοπική αργία, δυνάμει Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ Α’ 109/24.4.1931).

Επιπλέον ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας, τιμώντας την μνήμη του Αγίου θα πραγματοποιήσουν και φέτος την καθιερωμένη αρτοκλασία στον ιερό ναό.

Χρόνια μας πολλά υπό την προστασία του Πολιούχου μας, Αγίου Αχιλλείου.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις