20.9 C
Larissa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

ΕΣΕΕ: Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό του εμπορίου από τα προγράμματα επανεκκίνησης-Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Σήμα κινδύνου από το Λιανεμπόριο για την έλλειψη ρευστότητας λόγω του αποκλεισμού από τα Προγράμματα Επανεκκίνησης

Επιστολή της ΕΣΕΕ στον Πρωθυπουργό με τις διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου

Τις διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου για το γεγονός ότι οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, παρά τα διογκωμένα προβλήματα και τον ισχνό τζίρο, εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένες από τα Προγράμματα στήριξης της επανεκκίνησης, επισημαίνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με Επιστολή της στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η στήριξη της μεσαίας τάξης περνάει πρωτίστως μέσα από την υποστήριξη και την θωράκιση των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας», υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου.

Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την βιωσιμότητά των εμπορικών ΜμΕ, με την ρευστότητα να παραμένει ανύπαρκτη, χωρίς πλέον να μπορεί να καλυφθεί από τις προσωπικές εφεδρείες των επιχειρηματιών. Την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις και τα λειτουργικά κόστη εξακολουθούν να συσσωρεύονται, οι προμηθευτές απαιτούν την τήρηση των συμφωνημένων, οι επιταγές λήγουν, οι οφειλές διογκώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές περιμένουν να εξοφληθούν. Παράλληλα επισημαίνεται πως ενώ στην θεωρία το λιανεμπόριο λειτουργεί κανονικά, στην πράξη οι περιορισμοί στην προσέλευση και στην παραμονή των πελατών εντός του καταστήματος εξακολουθούν να ισχύουν –και να τηρούνται ευλαβικά.

Υπό το καθεστώς αυτών των ασφυκτικών συνθηκών, η ΕΣΕΕ εκφράζει το εύλογο παράπονο και το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη κάθε εμπόρου: «Γιατί οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις που έχουν σε εκθετικό βαθμό την ανάγκη κάλυψής από ειδικά ενισχυτικά προγράμματα, τα οποία μάλιστα πρώτη η ΕΣΕΕ τα έχει προτείνει, εντέλει αγνοήθηκαν χωρίς πειστικό λόγο;»

Η ΕΣΕΕ επιπλέον ζητά να ισχύσει όπως και στους λοιπούς πληττόμενους κλάδους, ένα ποσοστό μείωσης του ενοικίου για τους αμέσως επόμενους μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα ή η αναγνώριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και αναγκών της εμπορικής εποχικής επιχείρησης, την οποία έχει εισηγηθεί η ΕΣΕΕ.

Αντιλαμβανόμενη την ανάγκη πλήρους ενημέρωσης του Πρωθυπουργού και ενόψει του κινδύνου η διαμορφωθείσα οριακή κατάσταση να οδηγήσει σε λουκέτα επιχειρήσεων και απολύσεις εργαζομένων, η ΕΣΕΕ καταθέτει προς τον Πρωθυπουργό πρόταση συνάντησης μαζί του, προκειμένου να εκθέσει αναλυτικά τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις