10.9 C
Larissa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

ΕΣΕΕ: Εντείνονται οι πιέσεις στις ΜμΕ από την πανδημία και το ιδιωτικό χρέος

Επικαιροποιημένη καταγραφή των προκλήσεων και προτάσεις για την ανάσχεση των επιπτώσεων στο Webinar της ΕΣΕΕ «Ιδιωτικό Χρέος και Πανδημική Κρίση»
Γ. Καρανίκας : « Η επόμενη μέρα της πανδημίας πρέπει να έρθει με λύση στο πρόβλημα των επιταγών και θέσπιση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού»
Η εύθραυστη ισορροπία στην πραγματική οικονομία που δημιουργούν σωρευτικά οι επιπτώσεις της πανδημίας και η διόγκωση του ιδιωτικού χρέους βρέθηκε στο επίκεντρο του 3ου διαδικτυακού σεμιναρίου που πραγματοποίησε η ΕΣΕΕ, σήμερα, Παρασκευή 5 Μαρτίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Future of Retail 2040».
Στην προβληματική του Webinar τέθηκαν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το 47% των δανείων τους, δηλαδή 13,5 δις ευρώ σε σύνολο 28,9 δις ευρώ. Επιπρόσθετα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι πολύ μικρές (micro) επιχειρήσεις δεν δύνανται να καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις για το 55,4% των δανείων τους, δηλαδή για 9,5 δις ευρώ σε σύνολο 17,2 δις χορηγήσεων. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2020, οι περισσότερες κατηγορίες οφειλών των εμπορικών επιχειρήσεων παρουσιάζουν αύξηση μεταξύ 2019-2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ esee.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις