10.3 C
Larissa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Εστίαση: Επανεκκίνηση με προβληματισμούς

Μετά από ένα εξάμηνο ολικής ή μερικής απραξίας, ο κλάδος της εστίασης ανεβάζει και πάλι ρολά τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ωστόσο, ανοιχτά παραμένουν μείζονα ζητήματα, με κυριότερο αυτό της ενεργοποίησησης του προγράμματος ΕΣΠΑ, που θα αναμένεται να δώσει μια σημαντική ένεση ρευστότητας σε έναν κλάδο που η πανδημία έπληξε ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει μετά το Πάσχα και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Ιουλίου.


Ειδικά οι επιχειρήσεις που δεν λειτουργούσαν με τη μέθοδο του take away , είναι απολύτως λογικό να μη διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την επανέναρξη της λειτουργίας τους, μετά από ένα εξάμηνο μηδενικών εισπράξεων, με αποτέλεσμα πολλές εξ αυτών να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα ή και ανυπέρβλητα προβλήματα σε ότι αφορά στη διαδικασία επανεκκίνησής τους.


Ένα ακόμα ζήτημα που άπτεται της ημερομηνίας έναρξης,καθώς αυτή συμπίπτει με περίοδο αργιών, είναι αυτό της τροφοδοσίας των επιχειρήσεων.


Εκπρόσωποι του κλάδου εκτιμούν, ότι το άνοιγμα θα μπορούσε να πάει λίγες ημέρες αργότερα ενώ από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει, ότι η απόφαση για την ημέρα έναρξης λήφθηκε, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να δουλέψουν όλο τον Μάιο και όταν ανοίξει ο τουρισμός να έχουν λύσει όλα τα θέματά τους.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο δρόμος προς την κανονικότητα είναι ακόμα μακρύς και η 3η Μαϊου είναι μόνο το πρώτο βήμα. Αν μη τι άλλο, η αποτελεσματική και κατά το δυνατό αμεσότερη στήριξη των επιχειρήσεων της εστίασης, που αποτελούν ένα από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, είναι επιβεβλημένη

Γ.Τ

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις