8.9 C
Larissa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Η Λάρισα γιορτάζει τον Άγιο Αχίλλιο

Ημέρα γιορτής η σημερινή για την πόλη της Λάρισας, που τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο. Στις 11:00 θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Ιερά Λιτάνευση πέριξ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Στον Ιερό Ναό τηρήθηκαν στο έπακρο τα υγειονομικά μέτρα που η ΚΥΑ προβλέπει για τις πανηγύρεις των ιερών ναών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ο οποίος αναφέρθηκε στην αγιασμένη ζωή του Αγίου, ενός εκ των Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, ο οποίος δεν δοκίμαζε τον Θεό, αλλά ζούσε εν Χριστώ, γι’ αυτό έγινε μέτοχος της Αναστάσεως του Κυρίου και προέτρεψε τους πιστούς να γίνουν μέτοχοι της αιωνίου ζωής. Ο Σεβασμιώτατος ανέδειξε την Χριστοκεντρική Ζωή ως την μόνη Όντως Ζωή με την οποία δεν μπορεί να συγκριθεί οτιδήποτε άλλο.

Προ της Απολύσεως τελέσθηκε η Ιερά Λιτάνευση τεμαχίου του Αγίου Λειψάνου και της Εικόνος του Πολιούχου μας Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλήτου πέριξ του Ιερού Ναού. Καταλήγοντας η πομπή στα προπύλαια του ναού, έγινε η τελεία απόλυση, ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Άρτης για την εδώ παρουσία του, ενώ ευχήθηκε στους πιστούς και τους απανταχού Λαρισαίους και Έλληνες ο Άγιος να τους προστατεύει. Τέλος έγινε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από την Φιλαρμονική του Ιερού Ναού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου οδού Βόλου ή οποία παιάνιζε και κατα τη διάρκεια της Ιεράς Λιτανεύσεως.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις