5.9 C
Larissa
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Η Λάρισα στο ρυθμό του ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από την έναρξη του ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας. Το μεγάλο και σπουδαίο αθλητικό γεγονός  θα διεξαχθεί στη χώρα μας από την ερχόμενη Τετάρτη 27 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 1η Μαίου. Η πόλη της Λάρισας θα έχει την τιμητική της, το ερχόμενο Σάββατο 30 Απριλίου. Η Λάρισα θα είναι η πόλη τερματισμού του 4ου ΕΤΑΠ του αγώνα και ο  τερματισμός θα γίνει μπροστά από το Μνημείο του Ιπποκράτη στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη. Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει στο πάρκο Αλκαζάρ, όπου από το πρωί μέχρι το απόγευμα θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή με πλούσιες παράλληλες δράσεις σχετικές με το ποδήλατο.

Η Λάρισα ετοιμάζεται θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει τους αστέρες της παγκόσμιας ποδηλασίας και ένα σημαντικό αθλητικό αλλά και πολιτιστικό γεγονός που συμβάλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια και την προβολή της και ο Δήμος Λαρισαίων απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν σ΄ αυτό το μεγάλο γεγονός, σ΄ αυτή τη μεγάλη γιορτή που θα εξελιχθεί στην πόλη. Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων διεκδίκησε με πάθος τη συμμετοχή της πόλης στη διοργάνωση, η οποία θα τύχει διεθνούς προβολής.

Οπως ανακοινώθηκε επισήμως από τη διοργάνωση, ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα έχει παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη και οι εικόνες της Ελλάδας και του Αγώνα θα προβληθούν και στις πέντε ηπείρους .Έχουν ήδη συναφθεί συμφωνίες με περισσοτέρους από 45 διεθνείς τηλεοπτικούς σταθμούς και όλη η δράση θα μεταδίδεται σε περισσότερες από 150 χώρες!

Η Eurovision έχει ετοιμάσει μια σύγχρονη τηλεοπτική παραγωγή που θα διανείμει τη δράση του μεγάλου ποδηλατικού αγώνα και θα αναδείξει τις ομορφιές χώρας, από όπου θα περάσει το πελοτόν το πενθήμερο της αγωνιστικής δράσης (27/4-1/5), σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων του πλανήτη.

Στην Ελλάδα, η EΡΤ Sports θα μεταδίδει ζωντανά τα τελευταία 90 λεπτά για κάθε ένα από τα 5 ετάπ και ο Alpha θα προβάλλει ημίωρη ανασκόπησή τους, κάθε βράδυ από τις 27/4 έως και την Πρωτομαγιά. Ο Alpha θα μεταδώσει και σε 54’ την ανασκόπηση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου μετά το τέλος της διοργάνωσης

Το κατ’ εξοχήν κανάλι της ποδηλασίας, το Eurosport, μέσα από τις δύο συχνότητές του, θα μεταφέρει τη μαγευτική εικόνα σε 54 χώρες της Ευρώπης βάζοντας τον Γύρο της Ελλάδας σε 144 εκατομμύρια νοικοκυριά. Η παραγωγή περιλαμβάνει καθημερινές ημίωρες ανασκοπήσεις των ετάπ και πλήρη ανασκόπηση της διοργάνωσης, με τις καλύτερες στιγμές, δηλώσεις και όμορφα πλάνα, μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωσή του. Για σχεδόν δύο εβδομάδες, δηλαδή, η επιστροφή του ιστορικού αγώνα θα βρεθεί στο επίκεντρο και θα διαφημίσει τη χώρα μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η διαδρομή του αγώνα στην Λάρισα

Το 4ο ΕΤΑΠ, διεξάγεται την προτελευταία ημέρα της διοργάνωσης και οι ποδηλάτες θα διανύσουν απόσταση 176,5 χλμ πριν τερματίσουν στη Λάρισα. Από την Καρδίτσα, οι ποδηλάτες κατευθύνονται στη λίμνη Πλαστήρα και στην συνέχεια  θα διασχίσουν τον κάμπο της Θεσσαλίας και το σενάριο ενός θεαματικού μαζικού σπριντ για τον τερματισμό εντός της πόλης της Λάρισας είναι το επικρατέστερο.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας από την Καρδίτσα θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί. Υπο καλές καιρικές συνθήκες, οι αθλητές υπολογίζεται ότι φτάσουν στα όρια του Δήμου Λαρισαίων  (Γιάννουλη) περίπου στις 3 το μεσημέρι, για να διανύσουν στην συνέχεια 34,5 χλμ  στην πόλη της Λάρισας. Ο τερματισμός στο Μνημείο του Ιπποκράτη  αναμένεται μία ώρα αργότερα, δηλαδή περίπου στις 4.

Οι ποδηλάτες  θα προσεγγίσουν την πόλη της Λάρισας από την περιοχή του Τυρνάβου. Θα περάσουν την Γιάννουλη, το Μνημείο του Ιπποκράτη ,και τη γέφυρα Αλκαζάρ. Μέσω της οδού Κενταύρων θα  κατευθυνθούν στο κέντρο. Στην πλατεία Εβραίων θα στρίψουν στην οδό Κύπρου. ΟΙ ποδηλάτες θα περάσουν από την Κεντρική Πλατεία και θα στρίψουν στην οδό Αμαλίας στην πλατεία Λαού και από εκεί μέσω 31ης Αυγούστου –  Αεροδρομίου θα βγουν στον κυκλικό της Νέας Σμύρνης,  στην Σ. Καράγιωργα και στη συνέχεια στη λεωφόρο Καραμανλή, την οποία θα διασχίσουν στο σύνολό της  μέχρι το ΙΑΣΩ.  Εκεί το πελοτόν θα βγει  εκτός Λεωφόρου,  θα κατευθυνθεί  στην Νίκαια και από εκεί θα αρχίσει η επιστροφή προς την Λάρισα και τον τερματισμό. Οι ποδηλάτες θα χρησιμοποιήσουν τον περιφερειακό δακτύλιο. Από το Praktiker, θα κινηθούν στην περιφερειακή Τρικάλων και θα συνεχίσουν στον εξωτερικό δακτύλιο της πόλης (κόμβος με Τρικάλων, κόμβος ΔΕΥΑΛ, κόμβος Ακαζάρ, στροφή δεξιά στην Γρ. Λαμπράκη και τερματισμός στο Μνημείο του Ιπποκράτη.

Αυξημένα μέτρα από την ΕΛΑΣ για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα

Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία και τη διοργανώτρια αρχή που περιλαμβάνουν διακοπές κυκλοφορίας, αντιδρομήσεις καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε δρόμους απ΄ όπου θα περάσουν οι ποδηλάτες 

Ειδικότερα για το Σάββατο 30 Απριλίου για το  Δήμου Λαρισαίων τα μέτρα που ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ς Θεσσαλίας της ΕΛΑΣ περιλαμβάνουν τα εξής:

Διακοπές κυκλοφορίας

  • Στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης , στο τμήμα αυτής από τον ανισόπεδο κόμβο Τυρνάβου έως την διασταύρωση της με την οδό Παπάγου (Δ.Δ. Γιάννουλης) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης , στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα, στο τμήμα αυτού από την διασταύρωση της με την οδό Παπάγου (Δ.Δ. Γιάννουλης) έως την οδό Γρ. Λαμπράκη (Δ.Δ. Λάρισας) και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Παπάγου (Δ.Δ. Γιάννουλης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στο τμήμα αυτού από την οδό Ραιδεστού έως την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην Επ. Οδό Γιάννουλης – Φαλάνης , στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στο τμήμα αυτού από την οδό Βυζαντίου έως την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Γρ. Λαμπράκη σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Πάρνηθος , στο τμήμα αυτής από την οδό Γρ. Λαμπράκη έως την οδό Μοράβα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Κενταύρων σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Κύπρου σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Παπαναστασίου στο τμήμα αυτής από την οδό Μανδηλαρά έως την οδό Κύπρου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Παναγούλη στο τμήμα αυτής από την οδό Μανδηλαρά έως την οδό Κύπρου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό 31ης Αυγούστου σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Γεωργιάδου σ το ρεύμα κυκλοφορίας από την οδό Ολύμπου έως την οδό Αεροδρομίου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Αεροδρομίου στο ρεύμα κυκλοφορίας από την οδό Γεωργιάδου έως τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Αεροδρομίου στο ρεύμα κυκλοφορίας από την οδό Σωκράτους έως τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Σάκη Καράγιωργα στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κόμβο με τις οδούς Αεροδρομίου – Ηρώων Πολυτεχνείου έως την Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης σ το ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Σάκη Καράγιωργα έως την οδό Σωκράτους.
  • Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη συμβολή της με την οδό Σωκράτους έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Αγιάς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης σ το ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Αγιάς έως τον κυκλικό κόμβο του FASHION CITY και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας τον κυκλικό κόμβο του FASHION CITY έως τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Βόλου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από το ύψος της οδού Τριπόλεως έως την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Βόλου σ το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από το ύψος της οδού Γιάννουλης έως την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Διγενή σ το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από το ύψος της οδού Καλλιόπης έως την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην συνδετήρια οδό (ράμπα) του ρεύματος κυκλοφορίας προς Αθήνα της ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης με τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της.
  • Στην οδό Οδυσσέα Ελύτη (Δ.Δ. Νίκαιας) σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Φαρσάλων (Δ.Δ. Νίκαιας) σ το ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα από το ύψος των οδών Χάλκης – Ηρώων Πολυτεχνείου έως την οδό Οδυσσέα Ελύτη και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Φαρσάλων (Δ.Δ. Νίκαιας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη συμβολή της με την οδό Οδυσσέα Ελύτη έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την Περιφερειακή Τρικάλων και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Φαρσάλων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νίκαια από την οδό Δ. Τσάτσου έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την Περιφερειακή Τρικάλων και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Περιφερειακή Τρικάλων σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό ( ανώνυμη) που διέρχεται έμπροσθεν του Νέου Κοιμητηρίου σε όλο το μήκος της (από οδό Καρδίτσης έως Περιφερειακή Τρικάλων) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό ( ανώνυμη) που διέρχεται έμπροσθεν του γηπέδου AEL FC ARENA, σε όλο το μήκος του ρεύματος κυκλοφορίας προς Περιφερειακή Τρικάλων.
  • Στην οδό Ιωαννίνων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Τρίκαλα από τη συμβολή με την οδό Χατζηπούλιου έως τον ισόπεδο κυκλικό με την Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Νέα Περιφερειακή Τρικάλων (προς ΔΕΥΑΛ) στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό με την Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων έως τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη, σε όλο το μήκος του και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα από τη διασταύρωση Τερψιθέας έως τον ισόπεδο κυκλικό με τις οδούς Ιωαννίνων – Περιφ. Τρικάλων και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Λαγού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη από την οδό Κρανώνος έως τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Στην οδό Κ. Σανδράκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό με την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης σε όλο το μήκος του και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Γ. Για την περιοχή αρμοδιότητας του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Λάρισας:
  • Τον oλικό αποκλεισμό του Α/Κ Νίκαιας (χ.θ.348+106)

ΕΠΙΠΛΕΟΝ :

1. Αντιδρόμηση της κυκλοφορίας των οχημάτων το Σάββατο ( 30-04-2022):

Στην οδό Ολύμπου, στο τμήμα αυτής από τη οδό Κύπρου έως την οδό Βενιζέλου, με επιτρεπόμενη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Κύπρου προς την οδό Βενιζέλου αποκλειστικά για τα οχήματα του υπόγειου χώρου στάθμευσης «ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ»

2. Εκ περιτροπής αντιδρόμηση της κυκλοφορίας των οχημάτων , το Σάββατο ( 30-04-2022):

  • Στον ισόπεδο κόμβο των οδών Αεροδρομίου – Ηρώων Πολυτεχνείου – Σάκη Καράγιωργα – Α. Παπανδρέου (Νέα Περιφερειακή Κοζάνης) και ειδικότερα στο τμήμα αυτού δεξιά της τριγωνικής νησίδας ασφαλείας, αποκλειστικά για τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Αεροδρομίου με κατεύθυνση από την οδό Σωκράτους, με επιτρεπόμενη φορά κίνησης αριστερά στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου προς οδό Αγιάς.

3. Η απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων στην ακολουθητέα διαδρομή του Διεθνούς Ποδηλατικού Αγώνα, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί στους παρακάτω ελεγχόμενους κόμβους:

Κοζάνης – Κωνσταντινουπόλεως (Δ.Δ. Γιάννουλης).

Κοζάνης – Σμύρνης (Δ.Δ. Γιάννουλης).

Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Κοζάνης – Γρ. Λαμράκη – Α. Παπανδρέου (Νέα Περιφερειακή Κοζάνης) – Κ. Σανδράκη.

Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Γεωργιάδου – Μανωλάκη – Καλλιθέας – Γρ. Λαμπράκη.

Κύπρου – Μανωλάκη (μόνο για τα οχήματα του υπόγειου πάρκινγκ «ΠΛΑΤΕΙΑ»).

31ης Αυγούστου – Αγιάς.

Ισόπεδο κόμβο Α. Παπανδρέου (Νέα Περιφερειακή Κοζάνης) – Αεροδρομίου – Ηρώων Πολυτεχνείου – Σάκη Καράγιωργα (Δ.Δ. Λάρισας).

Σάκη Καράγιωργα – Ευκλείδου.

Σάκη Καράγιωργα – Αγίας Μαρίνης.

Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Σάκη Καράγιωργα – ΠΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης (Δ.Δ. Λάρισας).

Ισόπεδο κυκλικό κόμβο ΠΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης – Αγιάς (Δ.Δ. Λάρισας).

Ισόπεδο κυκλικό κόμβο ΠΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης – Βόλου (Δ.Δ. Λάρισας).

Ισόπεδο κυκλικό κόμβο ΠΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης – Διγενή (Δ.Δ. Λάρισας).

Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Φαρσάλων – Περιφερειακής Τρικάλων (Δ.Δ. Λάρισας).

Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Ιωαννίνων – Περιφερειακής Τρικάλων – Ε.Ο. Λάρισας Τρικάλων (Δ.Δ. Λάρισας).

Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Λαγού – Νέας Περιφερειακής Τρικάλων – Κ. Σανδράκη (Δ.Δ. Λάρισας).

Κ. Σανδράκη – Μανουσάκη.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Στο Δήμο Λαρισαίων – Από 06.00΄ ώρα του Σάββατου ( 30-04-2022)

Στην οδό Γρ. Λαμπράκη, σε όλο το μήκος της.

Στην οδό Κενταύρων, σε όλο το μήκος της

Στην Πλατεία Εβραίων.

Στην οδό Κύπρου, σε όλο το μήκος της.

Στην οδό Ολύμπου, στο τμήμα αυτής από την οδό Κύπρου έως την οδό Βενιζέλου.

Στην οδό 31ης Αυγούστου, σε όλο το μήκος της.

Στην οδό Αεροδρομίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και στο τμήμα αυτού από την οδό Γεωργιάδου έως τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Η κίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, κ.λπ.), θα διευκολύνεται από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Παρακαλούνται οι χρήστες του οδικού δικτύου να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών για την ομαλή και απρόσκοπτη εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις