20.9 C
Larissa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συντηρεί την Παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου με νέο έργο ύψους 1,8 εκατ. ευρώ

Εργασίες ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας στον οδικό άξονα της Παλιάς Εθνικής Οδού που συνδέει τη Λάρισα με το Βόλο ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα σημεία παρέμβασης είναι μεταξύ Πλατυκάμπου και Γαλήνης, Νίκης και Αχίλλειου, Προδρόμου και Γλαύκης, Αναγέννησης και Μόδεστου, Αχιλλείου και Μέλισσας, πριν και μετά το Αρμένιο και μεταξύ Αρμενίου και Στεφανοβικείου, σε συνολικό μήκος 9 χιλιομέτρων.

«Με νέο έργο προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ συντηρούμε την παλιά εθνική που συνδέει τη Λάρισα με το Βόλο υλοποιώντας εργασίες ασφαλτικές, διαγράμμισης, καθαρισμού ερεισμάτων σήμανσης κτλ.» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπονεί νέα μελέτη που αφορά στην βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, τη διαπλάτυνση, την κατασκευή και διαμόρφωση κυκλικών κόμβων για την ασφαλή πρόσβαση των οικισμών και  την κατασκευή παράπλευρου δικτύου για την εξυπηρέτηση των αγροτικών οχημάτων. Σε μια δύσκολη εποχή οι τεχνικές μας υπηρεσίες συνεχίζουν να εργάζονται και να υλοποιούν  έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Προβλέπονται:

α) εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου και

β) εργασίες συντήρησης – βελτίωσης – συμπλήρωσης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται με εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων και αυθημερόν ώστε στο τέλος της ημέρας η οδός να παραδίδεται σε κυκλοφορία. Οι εργασίες θα εκτελεσθούν μετά την έγκριση της  αντίστοιχης μελέτης κυκλοφοριακής ρύθμισης. Σε όλα τα τμήματα πρόκειται να  κατασκευαστεί ολικά ή μερικά νέος ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση κεντρικού άξονα και οριογραμμών. Για λόγους συνέχειας της οδού πρόκειται να γίνει συντήρηση της διαγράμμισης και σε τμήματα υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος στο οποίο δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Η διαγράμμιση πρόκειται να πραγματοποιηθεί τμηματικά παράλληλα με την πρόοδο των ασφαλτικών εργασιών.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις