8.9 C
Larissa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Ινδία: Η χειρότερη μέρα της πανδημίας

Η Ινδία κατέγραψε τη χειρότερη μέρα της πανδημίας , καθώς τόσο τα κρούσματα όσο και οι θάνατοι του Covid-19 σπάζουν τα προηγούμενα ρεκόρ και τα κρεματόρια στο Δελχί έχουν υπερφορτωθεί.

Την Τετάρτη το πρωί, η Ινδία ανέφερε 360.960 νέα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, τα περισσότερα σε μια μέρα σε όλο τον κόσμο, φτάνοντας στα περίπου 18 εκατομμύρια. Επιπλέον καταγράφηκαν  3.293 νέοι θάνατοι, η πιο θανατηφόρα ημέρα μέχρι στιγμής, φτάνοντας συνολικά  τους 201.187.

Το Δελχί βρίσκεται σε locdown  μέχρι τουλάχιστον την επόμενη εβδομάδα, αλλά οι θάνατοι στην πρωτεύουσα συνεχίζουν σημειώνουν αριθμούς  ρεκόρ καθώς ακόμα  381 άνθρωποι  υπέκυψαν την Τρίτη στο Covid-19. Τα κρεματόρια και τα νεκροταφεία της πόλης δίνουν μάχη  για να αντιμετωπίσουν τον τεράστιο αριθμό νεκρών, με τους συγγενείς τους να παραμένουν  για πάνω από 20 ώρες έξω από μερικά κρεματόρια περιμένοντας να κάνουν την αποχαιρετιστήρια τελετή  στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Έξω από μερικά κρεματόρια, δεκάδες πτώματα προς αποτέφρωση τοποθετήθηκαν στα πεζοδρόμια, καλυμμένα με φύλλα και λουλούδια στη ζέστη του Δελχί.

Πολλοί πιστεύουν, ότι ο πραγματικός αριθμός θανάτων στην πρωτεύουσα και σε ολόκληρη την Ινδία είναι πολύ υψηλότερος από τους επίσημους αριθμούς, καθώς οι αρχές έχουν κατηγορηθεί ότι παρακάμπτουν τα δεδομένα για να υποβαθμίσουν την τραγωδία. 

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε  καραντίνα στο σπίτι και ως εκ τούτου δεν έχουν επίσημα καταχωρηθεί ως θάνατοι Covid-19. Στο Δελχί, έχουν πραγματοποιηθεί 3.472 κηδείες με πρωτόκολλο Covid την περασμένη εβδομάδα, αλλά επίσημα μόνο 2.127 θάνατοι καταγράφηκαν.

Ο Jayant Malhotra, συνιδρυτής του ιδρύματος Sant Shiv Sewa, το οποίο βοηθούσε δωρεάν τους ανθρώπους στις αποτεφρώσεις στο Δελχί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των νεκρών που κλήθηκε να αποτεφρώσει ή να θάψει η οργάνωσή του ανέβηκε σε 40 την ημέρα από έναν κάθε λίγες μέρες το προηγούμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ: The Guardian

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις