10.9 C
Larissa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Κικίλιας: Αν δεν ανταποκριθούν οι ιδιώτες γιατροί θα εισηγηθώ επίταξη

Τα σημαντικότερα σημεία της ενημέρωσης του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια:

«Επιβεβαιώνεται δυστυχώς ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της πανδημίας. Ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι από μόνος του αρκετός για να πιστοποιήσει την κατάσταση ανάγκης που βρίσκεται το σύστημα Υγείας. Γιατροί, προσωπικό και πληρώματα ΕΚΑΒ δίνουν τα πάντα κάθε μέρα. Θα κάνουμε τα πάντα και είμαι αισιόδοξος ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά, διότι η πορεία των εμβολιασμών είναι το κλειδί. Σύντομα θα έχουμε ανοσία στις μεγαλύτερες ηλικίες και στις ευπαθείς ομάδες.

Έχουμε φτάσει το 1,3 εκατ. εμβολιασμούς. Σήμερα θα κλείσουμε με 30.000 εμβολιασμούς. Τον Απριλίο θα κάνουμε 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, χωρίς να έχουμε συμπεριλάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson στον προγραμματισμό μας.

Έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στην δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Αν 200 ιατροί δεν ανταποκριθούν, θα εισηγηθώ τη λήψη του μέτρου της επίταξης».

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις