9.9 C
Larissa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Κορωνοϊός: Αυστηροποίηση των μέτρων εξαιτίας της έκρηξης των κρουσμάτων;

Kλειστοί χώροι και κρύο και ρυθμός εμβολιασμού, φαίνεται ότι αφήνουν αποτύπωμα, 20 ημέρες από το «άνοιγμα» των δραστηριοτήτων. Στις «κόκκινες» περιοχές και κατ΄ αρχήν στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία αλλά πλέον και στην Αττική,  με 943 περιστατικά κορονοϊού, αλλά και στις 10 περιοχές με τριψήφιο αριθμό, εστιάζει η Επιτροπή των Ειδικών με «φωνές» για αυστηροποίηση των μέτρων στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα μέτρα στα οποία προσανατολίζεται η επιτροπή θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους πολίτες.

  • Δηλαδή περαιτέρω περιορισμοί τους σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ
  • Για παράδειγμα οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο. Αν υπάρχουν πλαϊνά, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,30 ύψος, ειδάλλως θεωρούνται κλειστοί χώροι.
  • Στο τραπέζι είναι επίσης και η πρόταση να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους.
  • Επιπλέον, για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις για αυξημένο τέστινγκ. Δηλαδή να υποχρεούνται σε rapid test 3 φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Για τους πλήρως εμβολιασμένους δεν αλλάζει τίποτα στην καθημερινότητά τους.

Όλα αυτά είναι ακόμα σενάρια και η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τις εισηγήσεις της Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει στην ολομέλειά της την Τετάρτη.

Σε μία προσπάθεια να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στα νοσοκομεία, δίνονται μεγαλύτερα κίνητρα στους γιατρούς του ΕΣΥ και αυξάνονται οι ειδικότητες που δύνανται -με πρόσθετη αποζημίωση- να μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία για την κάλυψη εφημεριών. Η αποζημίωση για κάθε επιπλέον εφημερία ανέρχεται σε 250 ευρώ.

Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, κάτω του 50% σε αρκετές περιοχές φαίνεται πως έχει παγιωθεί και εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και αποστολής sms σε ανεμβολίαστους για την αξία του εμβολιασμού.

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο ertnews.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις