7.9 C
Larissa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Κορωνοϊός: Μ. Τρίτη ανοίγουν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και Μ. Πέμπτη για 40-44

Την Μ. Τρίτη ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και την Μ. Πέμπτη για τους 40-44 με το AstraZeneca, ενώ την Τετάρτη 5 Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για το Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, στην συνέχεια είπε: «Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους ηλικίας 30-39 ετών με το εμβόλιο της Astrazeneca δεδομένου ότι είχαμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού. Τα ραντεβού είναι αρκετά και κάποιος που θα κλείσει το ραντεβού αύριο, μπορεί να εμβολιαστεί ήδη από την Μεγάλη Τετάρτη».

Την Μεγάλη Πέμπτη θα κλείνουν ραντεβού οι 40-44 με το εμβόλιο της Astrazeneca, ίδια διαδικασία δηλαδή με τους 30-39.

Οι άνω των 45 ετών

Όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 45 – 49 ετών θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας από το Μ.Σάββατο και μετά οπότε και ανοίγει το σύστημα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τις συγκεκριμένες ηλικίες το ραντεβού θα είναι και με τα 4 υπάρχοντα εμβόλια σε αντίθεση με όσους ανήκουν στην ομάδα 40-44 που θα είναι μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca, σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον.

Αλλάζουν οι δόσεις του AstraZeneca

Στο μεταξύ όμως όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αλλά και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΦΥ του υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε πως όποιος επιθυμεί θα μπορεί να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca και πριν περάσουν οι 12 εβδομάδες που είχαν ορισθεί αρχικά.

Θα μπορεί να το πραγματοποιεί και μετά από 8 εβδομάδες αποκτώντας εξίσου σημαντικό αριθμό αντισωμάτων.

ΠΗΓΗ: healthreport

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις