18.9 C
Larissa
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Κορωνοϊός: Τα 6 σημάδια που δείχνουν ότι νοσήσατε χωρίς να το ξέρετε

Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που υποδεικνύουν σαφώς ότι μολυνθήκατε από τον κορονοϊό χωρίς να το αντιληφθείτε».

Είναι δυνατόν; Κι όμως, ναι. Ο Δρ Γουίλιαμ Σκάφνερ  καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ του Τενεσί αναφέρει ότι: «οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό εμφανίζουν συμπτώματα μιας τυπικής περίπτωσης λοίμωξης, τα οποία δεν διαφέρουν από ένα βαρύ κρυολόγημα ή τη γρίπη. Επιπλέον, 40% των ατόμων που μολύνονται από κορονοϊό είναι εντελώς ασυμπτωματικοί».

Δείτε αναλυτικά τα έξι σημάδια που δείχνουν ότι αρρωστήσατε χωρίς να το ξέρετε

 Δύσπνοια μερικές φορές

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό JAMA διαπίστωσε ότι ακόμη και υγιή άτομα που μολύνθηκαν από Covid-19 αντιμετώπισαν έντονη δυσκολία στην αναπνοή.

Αντιμετωπίσατε ανεξήγητη τριχόπτωση

Αυτό δεν έχει μελετηθεί ευρέως στο πλαίσιο του Covid-19, αλλά πολλοί άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από τον ιό αναφέρουν προβλήματα με την τριχόπτωση.

Περάσατε ένα άσχημο κρυολόγημα

Στις αρχές της πανδημίας, τα άτομα που μολύνθηκαν χωρίς να χρειαστούν ειδική ιατρική φροντίδα εμφάνιζαν ήπιο πυρετό, ρίγη, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, σωματική κόπωση, μυαλγίες, πονοκέφαλο, πονόλαιμο, ρινική καταρροή ή και διάρροια, όλα τυπικά συμπτώματα γρίπης.

Αισθανθήκατε απώλεια αίσθησης όσφρησης και γεύσης

Η απώλεια μυρωδιάς και γεύσης υπήρξε ένα μεγάλο σήμα κατατεθέν της Covid-19. Αν και αυτό το σύμπτωμα δεν εμφανίζεται σε όλους τους ασθενείς μπορεί να συνδέεται στενά με προσβολή από κορονοϊό.

Ταλαιπωρηθήκατε για βδομάδες από ξηρό βήχα

«Τα νεότερα δεδομένα αποδεικνύουν ότι το 43% των υγιών ατόμων που είχαν κοροναϊό χωρίς να έχουν κάνει τεστ διάγνωσης, βίωσαν αυτό τον ξηρό και επίμονο βήχα 14 έως 21 ημέρες».

Νιώθετε -ακόμη- πολύ κουρασμένοι

«Η σωματική εξάντληση μετά από ένα άσχημο κρυολόγημα ή μια γρίπη υποχωρεί μέσα σε δυο εβδομάδες.  Εάν όμως υποφέρατε από μυαλγίες και αδιευκρίνιστους πόνους σε όλο το σώμα έως και 60 μέρες μετά, είναι βέβαιο ότι μολυνθήκατε από Covid-19 χωρίς να το αντιληφθείτε.

ΠΗΓΗ:healthreport.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις