9.9 C
Larissa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Κ.Μητσοτάκης: Ο οδικός χάρτης της επιστροφής στην κανονικότητα-Δεν θα ταξιδέψουμε το Πάσχα

Τον οδικό χάρτη της επιστροφής στην κανονικότητα ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα:

  • Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.
  • Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες
  • Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού»

Εμβολιασμός

“Ακόμα δεν είμαστε στα ποσοστά που θέλουμε. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους ενώ μπορούσαν να σωθούν”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, ενώ ανακοίνωσε ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει νέα γραμμή εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 30 και τριπλασιάζεται η διανομή των self tests

Πάσχα

Σε ότι αφορά στο Πάσχα ο Πρωθυπουργός τόνισε:

“Το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η μαζική μετακίνηση ενέχει τον κίνδυνο διασποράς του ιού. Αυτό αποτελεί τη μόνη επιλογή που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε αμέσως μετά σε μεγαλύτερη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων”

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις