23.9 C
Larissa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Μήνυμα Μητσοτάκη στις 6 το απόγευμα για τα νέα μέτρα ενόψει Πάσχα

Τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό θα απευθύνει στις 18.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται σε αυτό το νέο μήνυμα του, να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση δεν αποφάσισε να επιτρέψει τις μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει και τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Στο μεταξύ οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας εισηγούνται αλλαγές στο ωράριο κυκλοφορίας την Μεγάλη Εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες.

Ειδικότερα τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να επιτρέπεται η μετακίνηση έως τις 22:00 το βράδυ, ενώ αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και από τη Δευτέρα του Πάσχα οπότε και θα ανοίξει και η εστίαση.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα του Πάσχα θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις έως τις 23:00 το βράδυ.

Ανοίγει η εστίαση

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η επιτροπή των ειδικών φαίνεται ότι ανάβει το πράσινο φως για να σηκώσουν ρολά τα καταστήματα της εστίασης, δηλαδή τα εστιατόρια και τα καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα, στις 4 Μαΐου με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά με αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα αναφέρουν οι πληροφορίες ότι για να στηριχθεί ο κλάδος, θα παραχωρηθεί επιπλέον εξωτερικός χώρος στα καταστήματα ώστε να λειτουργούν με περισσότερα τραπέζια.

Ανακοινώσεις Κικίλια

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, στις 19.00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

ΠΗΓΗ:healthreport.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις