18.4 C
Larissa
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Μαγιορκίνης: Τείχος ανοσίας σε 60-80 μέρες

Την εκτίμησή του, ότι σε τρεις περίπου μήνες θα έχει χτιστεί τείχος ανοσίας εξέφρασε μιλώντας στο MEGA ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης:


«Δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα χρειαστεί να γίνει στη συνέχεια για όσους εμβολιαστούν. Δεν γνωρίζουμε πόσο διαρκεί η ανοσία του εμβολίου. Δεν βλέπουμε πάντως ότι θα χρειαστεί επανάληψη σύντομα, σε μικρότερο χρονικό διάστημα από 1-2 χρόνια. Δεν γνωρίζουμε πόσο πιθανό είναι να υπάρξει ένα στέλεχος που να ξεφύγει από την ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια.

Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε πότε θα έχουμε τείχος ανοσίας, αλλά θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα είμαστε σε καλό σημείο. Με 0,5% να εμβολιάζεται κάθε μέρα, υπολογίζουμε ότι σε περίπου 60-80 ημέρες θα έχουμε φτάσει σε ικανό επίπεδο εμβολιασμών για να χτιστεί το τείχος ανοσίας», ανέφερε προσθέτοντας ότι αν και δε θα “ξεμπλέξουμε” 100%, ο ιός δεν θα μας απασχολεί στο επίπεδο που μας απασχόλησε και πως από ένα σημείο και μετά δεν θα είναι απαραίτητη η μάσκα.

Μάλιστα αναφερόμενος στο παράδειγμα του Ισραήλ τόνισε:
“Στο Ισραήλ δεν χρησιμοποιούνται (μάσκες) στους ανοιχτούς χώρους. Ανάλογα με τα αποτελέσματα εκεί, θα κάνουμε και εμείς τις σχετικές συστάσεις”

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις