13.9 C
Larissa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Μουσειοσκευή «Τεχνοταξιδέματα»: Γνωριμία με τη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα  με την βοήθεια εξειδικευμένων συνεργατών και εκπαιδευτικών τέχνης δημιούργησε την  μουσειοσκευή «Τεχνοταξιδέματα» . Η μουσειοσκευή προσφέρει μια γνωριμία με τη Συλλογή Γ. Ι. Κατσίγρα και σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της επανασχεδιασμένης έκθεσης της συλλογής για μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος της είναι να γνωρίσει στα παιδιά που δεν έχουν την ευκαιρία να την επισκεφτούν τον θαυμαστό κόσμο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.

Προσφέρει ένα πολύπλευρο εποπτικό και παιδαγωγικό υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα από τους εκπαιδευτικούς, χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων γνώσεων.

Μέσα από το υλικό της, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, να έρθουν σε επαφή με αριστουργήματα της νεοελληνικής τέχνης του 19ου  και 20ου αι. , να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Η μουσειοσκευή απαρτίζεται από ένα καλόγουστο ξύλινο μπαουλάκι που κρύβει μέσα του φωτογραφίες από το Αρχείο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, οδηγίες για τον εκπαιδευτικό,  CD-ROM,  κατάλογο της Επανέκθεσης της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα, αντίγραφα έργων τέχνης, συλλεκτικές αφίσες και  κάρτες για παιχνίδι!

Η μουσειοσκευή έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με το υπ’ αριθμ πρωτ. Φ.1/ΔΝ/32015/18183/Δ7 στις 15-2-2021.

Ο δανεισμός της πραγματοποιείται μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων με διάρκεια δανεισμού δύο εβδομάδων και είναι δωρεάν.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Κρυσταλλία Μακατού, φιλόλογος

Παιδαγωγικό Υλικό: Ιφιγένεια Σδούκου εικαστικός- εκπαιδευτικός,

μέλος Δ. Σ. Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα

Θεοδώρα Τσιάτσιου, εικαστικός- εκπαιδευτικός, Μέλος Καλλιτεχνικής

Επιτροπής Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα

Καλλιόπη Φακαλή: γραφίστρια

Επιμέλεια εκπαιδευτικών προτάσεων και  κειμένων: Λίνα Μουσιώνη, αρχαιολόγος-συγγραφέας

Εικονογράφηση εντύπου εκπαιδευτικού: Τσιάτσιου Θεοδώρα.

Πληροφορίες: Παρασκευή Αρχοντούλη, τηλ. Επικοινωνίας 2410623615

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις