23.9 C
Larissa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: ”Αν χρειαστείς κάτι, πάρε με τηλέφωνο, είμαι εδώ για να βοηθήσω”

διάλογος που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζο Μπάιντεν το βράδυ της Πέμπτης ήρθε στο φως της δημοσιότητας.https://3650ae018d7cc946d31a702546c21cd6.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Στην ημίωρη συνομιλία τους, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω».

Ο Αμερικανός πρόεδρος ρώτησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Πότε θα έρθεις στην Ουάσινγκτον;». «Όποτε με καλέσεις» ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο μέσα στο έτος, εφόσον οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν, όπως αποκάλυψε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, η οποία έλαβε χώρα μετά την τηλεδιάσκεψη των 27 της ΕΕ στην οποία συμμετείχε ο Αμερικανός πρόεδρος, έγινε αξιολόγηση της στάσης που τηρεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Εξάλλου, ο Τζο Μπάιντεν σε διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, στις 26/3 είχε αναφερθεί στην τηλεφωνική συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι θα έρθει να τον επισκεφτεί στην Ουάσιγκτον όταν θα το επιτρέψει ο κορωνοϊός. 

Μάλιστα, δεν έκρυψε την επιθυμία του για την οικοδόμηση μιας ακόμα ισχυρότερης σχέσης για τη προώθηση των κοινών συμφερόντων που έχουν οι ΗΠΑ με την Ελλάδα, σημειώνοντας πως αυτό ήταν το βασικό θέμα που συζήτησε με τον πρωθυπουργό. «Υπό τη κυβέρνησή μου, θα είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται. Σας το υπόσχομαι αυτό. Έχω δεσμευτεί να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη εταιρική σχέση από ό,τι ήδη έχουμε και να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα. Αυτό ήταν το βασικό θέμα για το οποίο μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενώ με τη φράση «δεν το έχω εγκαταλείψει ακόμα», ο Τζο Μπάιντεν έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό, καθώς υπενθύμισε ότι είχε συνεργαστεί για παρά πολλά χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με τον γερουσιαστή και στενό του φίλο Πολ Σαρμπάνη.

ΠΗΓΗ:pentapostagma.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις