11.9 C
Larissa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Ν.Κεραμέως: Κάλυψη δικαστικών δαπανών για εκπαιδευτικούς που έχουν δεχτεί αγωγές

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Παιδείας θα στηρίξει οικονομικά τους Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικούς, καλύπτοντας όλα τα δικαστικά έξοδα για μηνύσεις και αγωγές που έχουν δεχθεί για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

“Υπάρχει ειδική πρόβλεψη  για την προστασία των Διευθυντών των σχολείων και των εκπαιδευτικών  για τυχόν δικαστικές δαπάνες  που αφορούν την υπεράσπισή τους”, είπε χαρακτηριστικά η Ν. Κεραμέως μιλώντας στο MEGA.

Η υπουργός είπε επίσης πως έχει ήδη επικοινωνήσει  με την  Διευθύντρια Λυκείου της Κρήτης η οποία δέχθηκε μήνυση από γονέα.

Η Ν. Κεραμέως χαρακτήρισε “εξαιρετικά μεμονωμένα” τα  περιστατικά αρνητών των self test και πολύ λιγότερα από αυτά των αρνητών της μάσκας των περασμένο Σεπτέμβριο.

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε η υπουργός Παιδείας όταν ζητήθηκε να σχολιάσει    την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την οποία κατέθεσαν τρεις εκπαιδευτικοί, δύο δικηγόροι και ένας ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, αναφορικά  με τη συνταγματικότητα  του υποχρεωτικού self-test στα σχολεία.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί το μέτρο και χαρακτηρίζουν επικίνδυνη τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ από τα ίδια τα παιδιά.

Όσον αφορά την απαγόρευση εισόδου στα σχολεία των μαθητών που δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ, θεωρούν ότι προσβάλει το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δικαίωμα της εκπαίδευσης στον πυρήνα του, που είναι η υποχρεωτική εκπαίδευση.

Διάταξη  (Ν 4795/2021)

Με διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 17 Απριλίου,  παρέχεται νομική υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς και γενικότερα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους  και σε περίπτωση έγερσης αγωγής εκ μέρους τρίτων, με αίτημα την επιδίκαση εις βάρος των υπαλλήλων αυτών, αστικών αξιώσεων ένεκα πράξεων ή παραλείψεών τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η ως άνω νομική υποστήριξη δεν παρέχεται σε περίπτωση πράξεων ή παραλείψεων, για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του εναγομένου υπαλλήλου, ύστερα από καταγγελία εκ μέρους δημόσιας υπηρεσίας ή ανεξάρτητης αρχής.

ΠΗΓΗ: esos.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις