13.9 C
Larissa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Ν.Τζανάκης: Το self test έχει αξιοπιστία γύρω στο 60% όταν βγει θετικό

“Η διάθεση των self tests θα πρέπει να γίνει στοχευμένα σε άτομα που έρχονται σε μεγάλη επαφή με κόσμο τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει μια μεγάλη αξιοπιστία, περίπου 6-7 ημέρες από τη στιγμή που κάποιος θα αναπτύξει το ιικό φορτίο στο σώμα του. Είναι περίπου σαν το rapid test. Το self test έχει αξιοπιστία γύρω στο 60% όταν βγει θετικό και σωστά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το κάνουν ανά τριήμερο”, ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.
“Το γεγονός ότι ο δείκτης θετικότητας είναι στο 5,7 είναι ένα μικρό παράθυρο αισιοδοξίας. Σα να αρχίζει η πανδημία να σταθεροποιείται.”


Το εμβόλιο της Johnson & Johnson


Αναφερόμενος στο εμβόλιο της Johnson & Johnson, του οποίου η χορήγηση έχει ανασταλεί στις ΗΠΑ, ανέφερε: «Είναι ακόμα πιο σπάνιο το φαινόμενο από ό,τι στην AstraZeneca, αν αποδειχτεί ότι υπάρχει όντως υπάρχει σχέση με τη θρόμβωση και φαίνεται να χτυπάει κυρίως τις γυναίκες. Πολλά φάρμακα, κοινά, που παίρνουμε όλοι μας, κάνουν το ίδιο σύνδρομο κι όμως συνεχίζουμε να τα χορηγούμε, γιατί σώζουν ζωές. Επομένως, θα πρέπει ο κόσμος να το ξέρει μεν, αλλά μη φοβάται να προσέρχεται για εμβολιασμό, γιατί η πιθανότητα να πάθει θρόμβωση από τον κορωνοϊό αν νοσήσει είναι απείρως μεγαλύτερη.” ,τόνισε ο καθηγητής.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις