12.9 C
Larissa
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Ξεκινάει απογραφή υδρογεωτρήσεων στον Δήμο Λαρισαίων

Απογραφή κάθε είδους υδρογεωτρήσεων στον Δήμο Λαρισαίων, ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα, από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ).

Για το λόγο αυτό κλιμάκιο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Μονάδας Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημήτρη Ματθαιόπουλο και τη συμμετοχή της κ. Μαρίας Τζίμα και του κ. Ηλία Γκουλιαβέρα, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο της Λάρισας με τον Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη. 

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Δ/ντης της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας κ.  Δημ. Σαββοργινάκης, τα στελέχη της ΕΑΓΜΕ  παρουσίασαν τους στόχους του προγράμματος και ζητήθηκε η συνδρομή των τοπικών φορέων στις επιτόπιες εργασίες απογραφής. Σκοπός του έργου είναι η επιτόπια καταγραφή, με συμπλήρωση απογραφικών δελτίου για κάθε υδρογεώτρηση με στοιχεία τεχνικά, πληροφοριακά, μετρήσεων και χρήσης, η καταχώρηση των δεδομένων σε ψηφιακή βάση δεδομένων και η εκτίμηση των απολήψιμων ποσοτήτων νερού ανά χρήση στο υπόγειο υδατικό σύστημα της περιοχής του Δήμου Λάρισας.

Ο Δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης, ανταποκρίθηκε πλήρως στο κάλεσμα της ΕΑΓΜΕ, ενώ θα ζητηθεί από τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Λαρισαίων να συνεργαστούν και να συνδράμουν στο έργο της ΕΑΓΜΕ.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις