13.9 C
Larissa
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Οικονομία: Κλείνει ο κύκλος της οριζόντιας στήριξης- στοχευμένα μέτρα από τον Ιούνιο

Περισσότερα από 40 δις. ευρώ έχουν διοχετευτεί για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, τόσο από τον κρατικό προϋπολογισμό όσο και από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας βάζει τέλος στα οριζόντια μέτρα στήριξης και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στρέφεται πλέον σε στοχευμένα μέτρα.

Ειδικότερα:

Τα μηδενικά ενοίκια αναμένεται να συνεχιστούν μόνο για επιχειρήσεις όπως γυμναστήρια, σχολές χορού, παιδότοποι και πιθανότατα και στην εστίαση.  Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες σχεδιάζεται η προαιρετική μείωση των ενοικίων με αποζημίωση των ιδιοκτητών σε ποσοστό 12% επί του αρχικού μισθώματος.

Ξεκινάει μέσα στον Ιούνιο το πρόγραμμα επιδότησησης των παγίων δαπανών, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο θα επωφεληθούν 30.000 επιχειρήσεις. Η επιδότηση θα υπολογιστεί ως ποσοστό επί των λειτουργικών δαπανών του 2020.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα δοθεί στους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, με δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Επίσης, αναμένεται η έγκριση από την ευρωπαϊκή επιτροπή πακέτου για τη στήριξη των επιχειρήσεων του τουρισμού.

Τέλος σχεδιάζεται νέα ειδική ρύθμιση χρεών, η οποία πιθανώς θα αφορά πέρα από τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας και σε ληξιπρόθεσμες οφειλές από φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, χωρίς να αποκλείονται και άλλες διευκολύνσεις όπως η μετάθεση της έναρξης αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Διαβάστε περισσότερα στην kathimerini.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις