22.9 C
Larissa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Οι πρώτες διαδικτυακές δράσεις των Αγγέλων της Χαράς στη Λάρισα

Με επιτυχία υλοποιήθηκαν οι πρώτες δράσεις του εθελοντικού οργανισμού Άγγελοι της Χαράς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων στην πόλη μας στο πλαίσιο της “Πόλης που Μαθαίνει”.

Πρόκειται για τα διαδικτυακά εμψυχωτικά προγράμματα «Παλιά Λάρισα» και «Μαζί στη Μουσική», που σχεδιάστηκαν από τους «Αγγέλους της Χαράς» ειδικά για τις κοινωνικές δομές στη Λάρισα, με την συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και της πρώτης ομάδας εμψυχωτών που εκπαιδεύτηκαν για το σκοπό αυτό. Οι δράσεις θα υλοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και έχουν πιλοτικό χαρακτήρα.

Το διαδραστικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα «Παλιά Λάρισα» που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας ενεργοποίησε τους ηλικιωμένους σε ένα ταξίδι στο παρελθόν με σκοπό να αναβιώσουν μνήμες της νιότης τους, επιτρέποντάς τους να ζήσουν και πάλι όμορφες και ευχάριστες στιγμές στο παρόν. Ακούστηκαν διαχρονικά τραγούδια, αγαπημένες μελωδίες καθώς και τραγούδια της ευρύτερης περιοχής.

Το πρόγραμμα μουσικής παρέμβασης «Μαζί στη Μουσική» ξεκίνησε διαδικτυακά στα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμεΑ στη θεσσαλική πόλη. Στόχος του προγράμματος, είναι η ανάπτυξη της επικοινωνίας και των κοινωνικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Οι ωφελούμενοι συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες του μουσικοθεραπευτή και με την συμβολή των εμψυχωτών της Λάρισας, ανταποκρίθηκαν θετικά, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον, παραμένοντας εστιασμένοι καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι πρώτες εντυπώσεις από την υλοποίηση των δράσεων είναι πολύ θετικές. Απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία τους ήταν ο ιδιαίτερος ζήλος και ενθουσιασμός των εμψυχωτών, οι οποίοι εργάζονται στις εν λόγω δομές.

Οι «Άγγελοι» συγχαίρουν τους πρώτους πρεσβευτές χαράς στην πόλη.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις