13.4 C
Larissa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Πάσχα στο χωριό-Τί θα κρίνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Λιγότερο από ένας μήνας απέμεινε μέχρι το Πάσχα και το lockdown καλά κρατεί, έστω και με μια κάποια χαλάρωση αυτή την εβδομάδα. Αναμφίβολα το ερώτημα όλων είναι αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μετακίνηση των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων προς την ύπαιθρο, όπως παραδοσιακά συνηθίζεται.


Η κόπωση των πολιτών είναι μεγάλη μετά από έναν και πλέον χρόνο εφαρμογής περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι που το γνωρίζουν καλά στην κυβέρνηση που επεξεργάζεται σχέδιο για τη χαλάρωση των μέτρων, εν όψει του Πάσχα.


Η κατάρτιση του κυβερνητικού σχεδίου βασίζεται αφ’ ενός στον εμβολιασμό και αφετέρου στα self tests και αναμένεται να συνίσταται στο να επιτρέπεται μία μετακίνηση, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις και στη διαδικασία του self testing, με δήλωση του αποτελέσματος σε πλατφόρμα, όπως και με τους μαθητές.


Το μόνο σίγουρο είναι, ότι όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και την αναμενόμενη αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κατά το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου. Πάντως το θέμα δεν έχει ακόμα συζητηθεί στη Επιτροπή των ειδικών.

Από την πλευρά της κυβέρνησης τηρείται στάση αναμονής. Στη συνέντευξή του στο STAR ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το τί μέλλει γενέσθαι με τις μετακινήσεις ανέφερε χαρακτηριστικά : “Αυτό θα μας το πουν οι ειδικοί. Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες μπροστά μας να δούμε την πορεία της πανδημίας. Όλοι ευχόμαστε να μπορούμε να πάμε στους τόπους καταγωγής μας για το Πάσχα”

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις