17.9 C
Larissa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Παγώνη : Φαίνεται ότι θα πάμε και σε 3η δόση εμβολίου

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη βρέθηκε καλεσμένη στην ΕΡΤ και μίλησε για το ζήτημα των εμβολιασμών και την ανάγκη να ενταθούν μεταξύ των πολιτών.

«Όπως φαίνεται θα πάμε σε τρίτη δόση εμβολίου και αυτό γιατί η κάλυψη που έχουμε, με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι από οκτώ έως δώδεκα μήνες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι για να καλυφθούν, μετά τους δώδεκα μήνες, πρέπει να πάμε και σε επόμενη δόση» δήλωσε, στην εκπομπή «Από τις έξι», η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Σχολιάζοντας πότε θα ξεκινήσει αυτή, η νέα φάση του εμβολιασμού, η κ. Παγώνη διευκρίνισε: «Θα το δούμε σε ένα μήνα περίπου όταν θα δοθούν σαφείς οδηγίες από την Επιτροπή Εμβολιασμού. Σημασία έχει ότι αυτή την στιγμή έχουν μειωθεί τα κρούσματα και οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, έστω και με αργούς ρυθμούς».

Θέλοντας να δώσει ένα θετικό τόνο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπενθύμισε ότι από τη άλλη εβδομάδα, τρία νοσοκομεία μπαίνουν σε κανονικές εφημερίες και θα εξυπηρετούν ασθενείς non Covid καθώς και ότι θα αυξηθούν τα τακτικά χειρουργεία.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις