13.4 C
Larissa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Παρουσιάστηκαν τα σχέδια του Open Mall της Λάρισας

Με γοργούς ρυθμούς τρέχουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του κέντρου Ανοικτού Εμπορίου Λάρισας (Open Mall). Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που υλοποιείται από τον Δήμο Λαρισαίων και το Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας.  Το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στην Λάρισα» έχει συνολικό κόστος 1.714.755,23€ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014 2020 (πρόγραμμα ΕπΑνΕΚ).

Η περιοχή παρέμβασης βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο και ειδικότερα στην περιοχή που αποτελείται από τον πεζόδρομο της Ανδρούτσου με τον μικρό πεζόδρομό της προς Ερμού και τα δύο πεζοδρόμια της Βενιζέλου, στο τμήμα μεταξύ Φιλελλήνων και Ολύμπου. Στόχος του προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης, είναι η δημιουργία  ελκυστικού εμπορικού αστικού περιβάλλοντος που θα τονώσει το ενδιαφέρον και την ζήτηση για τα παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες.

 Το έργο βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της μελέτης του δικτύου Σκίασης στην περιοχή παρέμβασης,  ενώ παράλληλα τρέχει άλλος ανεξάρτητος διαγωνισμός για την προμήθεια του αστικού εξοπλισμού.

Ηδη την περασμένη Πέμπτη, υπήρξε συνάντηση μελών της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Χαρ Παπαδόπουλο, με τον αντιδημάρχο Τεχνικών Εργων Γ Σούλτη, υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και τους μελετητές, όπου συζητήθηκαν οι κατευθύνσεις των μελετητών, ώστε να υπάρξει συμφωνία για τον σχεδιασμό.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση ώστε να οριστικοποιηθούν τα σχέδια, να ενσωματωθούν παρατηρήσεις  και προτάσεις και να προχωρήσει η διαδικασία.

Σε γενικές γραμμές , προβλέπονται  παρεμβάσεις σκίασης, στα δύο πεζοδρόμια της οδού Βενιζέλου στο τμήμα της από την Ολύμπου μέχρι την Φιλελλήνων . Στα πλαίσια της ανακατασκευής- αναβάθμισης της οδού Βενιζέλου και της δημιουργίας λωρίδος ποδηλατοδρόμου επ΄ αυτής, προβλέπονται τα συστήματα σκίασης των πεζοδρομίων, να επεκταθούν και πάνω από τον ποδηλατόδρομο.

Επίσης παρεμβάσεις σκίασης και γενικότερα προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα θα υπάρξουν και στην οδό Ανδρούτσου όπου λαμβάνεται  υπ’  όψη ο ιδιαίτερος χαρακτήρας αυτού του πεζοδρόμου, αφού πρόκειται για παλαιό εμπορικό δρόμο της πόλης όπου συνυπάρχουν εμπορικά καταστήματα (τα λεγόμενα «παλιατζίδικα») και καταστήματα εστίασης αναψυχής.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις