22.9 C
Larissa
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Σπιτική μαμαδίστικη λεμονάδα

Εκεί κάπου στις αρχές του 60, ήλθε στο σπίτι μας μαζί με την ηλεκτρική κουζίνα , το πλυντήριο και το ψυγείο. Έτσι ξαφνικά λοιπόν μπήκαν στη καθημερινότητά μας καινούργιες γαστρονομικές ιδέες.


Προοδευτικός άνθρωπος η μητέρα μου, Αρσακειάδα βλέπεις, λάτρευε το καλό φαγητό και η ίδια ήταν καταπληκτική μαγείρισσα. Οπότε η ηλεκτρική κουζίνα και το ψυγείο μαζί με την Χρύσα Παραδείση και τον Τσελεμεντέ αλλά και την δική της φαντασία μας γέμιζαν καινούργιες ιδέες και γεύσεις.


Κάτι που από τότε μέχρι σήμερα δεν έλειπε από το ψυγείο μας ήταν η καταπληκτική σπιτική λεμονάδα, που μέσα στον «καυτό λίβα» της Λάρισας, ήταν μια όαση. Απλή στην παρασκευή της αλλά τόσο δροσιστική και νόστιμη!


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν


Θα χρειαστούμε για μια μεγάλη ποσότητα, που θα την φυλάξουμε στο ψυγείο σε μια κανάτα με καπάκι:

  • 600 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 650 ml φρέσκο στυμμένο χυμό λεμονιού
  • Φλούδα από λεμόνι


Βράζω την ζάχαρη με το νερό και την φλούδα, μέχρι να λιώσει καλά . Μόλις πάρει βράση κατεβάζω την φωτιά στο 2 και αφήνω 2-3 λεπτά ακόμη. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει.Προσθέτω τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύω πολύ καλά.


Σερβίρω αραιωμένη (ανάλογα με την επιθυμία μας). Η αναλογία συνήθως είναι 1 μέρος χυμό 2 μέρη νερό. Το μεταλλικό νερό δίνει πολύ ωραία αίσθηση αλλά και το κανονικό είναι μια χαρά. Προσθέτω μπόλικο πάγο και απολαμβάνω.
Ο φρέσκος δυόσμος απογειώνει την γεύση.


Καλή απόλαυση!!


Λ.Λ.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις