9.9 C
Larissa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Στην τελική ευθεία ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας έχει ξεκινήσει και οι προετοιμασίες κορυφώνονται σε όλα τα επίπεδα.

Η σημαντική διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση αναβιώνει μετά από δέκα χρόνια και μπαίνει σε νέες βάσεις. Θα διεξαχθεί στη χώρα μας από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαϊου.  Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος θα διεξαχθεί  σε πέντε ΕΤΑΠ που θα πραγματοποιηθούν σε Κρήτη, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Ήπειρο.

Η Λάρισα θα είναι η πόλη τερματισμού του 4ου ΕΤΑΠ του αγώνα που θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Απριλίου 2022.  Ο τερματισμός στην πόλη της Λάρισας θα γίνει μπροστά από το Μνημείο του Ιπποκράτη στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει στο πάρκο Αλκαζάρ, όπου από το πρωί μέχρι το απόγευμα θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή με πλούσιες παράλληλες δράσεις σχετικές με το ποδήλατο.

Η Λάρισα ετοιμάζεται θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει τους αστέρες της παγκόσμιας ποδηλασίας και ένα σημαντικό αθλητικό αλλά και πολιτιστικό γεγονός που συμβάλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια και την προβολή της και ο Δήμος Λαρισαίων απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν σ΄ αυτό το μεγάλο γεγονός, σ΄ αυτή τη μεγάλη γιορτή που θα εξελιχθεί στην πόλη.  Από την πρώτη στιγμή, εξάλλου  ο Δήμος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Cycling Greece που αποτελεί το σχήμα που τελεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλους τους εμπλεκόμενους για την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα. 

Στον ΔΕΗ International Tour of Hellas θα συμμετάσχουν 21 ομάδες (19 επαγγελματικές καθώς και οι εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου) με 147 ποδηλάτες από όλο τον κόσμο. Τεράστια θα είναι και η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα που θα γίνει από τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλου κύρους και στις πέντε ηπείρους.

Το 4ο ΕΤΑΠ και η διαδρομή στην πόλη της Λάρισας

Το 4ο ΕΤΑΠ, διεξάγεται την προτελευταία ημέρα της διοργάνωσης και οι ποδηλάτες θα διανύσουν απόσταση 176,5 χλμ πριν τερματίσουν στη Λάρισα. Από την Καρδίτσα, οι ποδηλάτες κατευθύνονται στη λίμνη Πλαστήρα.  Τα πρώτα 35 χιλιόμετρα θα δοκιμάσουν τα πόδια των ποδηλατών, ωστόσο η συνέχεια είναι εντελώς επίπεδη. Οι αθλητές θα διασχίσουν τον κάμπο της Θεσσαλίας και το σενάριο ενός θεαματικού μαζικού σπριντ για τον τερματισμό εντός της πόλης της Λάρισας είναι το επικρατέστερο.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας από την Καρδίτσα θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί. Υπο καλές καιρικές συνθήκες, οι αθλητές υπολογίζεται ότι φτάσουν στα όρια του Δήμου Λαρισαίων  (Γιάννουλη) περίπου στις 3 το μεσημέρι, για να διανύσουν στην συνέχεια 34,5 χλμ  στην πόλη της Λάρισας. Ο τερματισμός στο Μνημείο του Ιπποκράτη  αναμένεται μία ώρα αργότερα, δηλαδή περίπου στις 4.

Οι ποδηλάτες  θα προσεγγίσουν την πόλη της Λάρισας από την περιοχή του Τυρνάβου. Θα περάσουν την Γιάννουλη, το Μνημείο του Ιπποκράτη ,και τη γέφυρα Αλκαζάρ. Μέσω της οδού Κενταύρων θα  κατευθυνθούν στο κέντρο. Στην πλατεία Εβραίων θα στρίψουν στην οδό Κύπρου. ΟΙ ποδηλάτες θα περάσουν από την Κεντρική Πλατεία και θα στρίψουν στην οδό Αμαλίας στην πλατεία Λαού και από εκεί μέσω 31ης Αυγούστου –  Αεροδρομίου θα βγουν στον κυκλικό της Νέας Σμύρνης,  στην Σ. Καράγιωργα και στη συνέχεια στη λεωφόρο Καραμανλή, την οποία θα διασχίσουν στο σύνολό της  μέχρι το ΙΑΣΩ.  Εκεί το πελοτόν θα βγει  εκτός Λεωφόρου,  θα κατευθυνθεί  στην Νίκαια και από εκεί θα αρχίσει η επιστροφή προς την Λάρισα και τον τερματισμό. Οι ποδηλάτες θα χρησιμοποιήσουν τον περιφερειακό δακτύλιο. Από το Praktiker, θα κινηθούν στην περιφερειακή Τρικάλων και θα συνεχίσουν στον εξωτερικό δακτύλιο της πόλης (κόμβος με Τρικάλων, κόμβος ΔΕΥΑΛ, κόμβος Ακαζάρ, στροφή δεξιά στην Γρ. Λαμπράκη και τερματισμός στο Μνημείο του Ιπποκράτη.

Αναλυτικά και η διαδρομή του αγώνα εντός ορίων Δήμου Λαρισαίων έχει ως εξής:

  • Ε.Ο Κοζάνης – Λάρισας
  • Γιάννουλη
  • Γρηγορίου Λαμπράκη
  • Γέφυρα Αλκαζάρ
  • Κενταύρων
  • Κύπρου – Κεντρική Πλατεία
  • Αμαλίας
  • 31 η Αυγούστου
  • Αεροδρομίου
  • Κυκλικός κόμβος Ν. Σμύρνης
  • Σανδράκη
  • Λεωφόρος Κ. Καραμανλή
  • Κόμβος IKEA
  • Οδυσσέα Ελύτη
  • Νίκαια (Δήμος Κιλελέρ)
  • Ε.Ο Λάρισας – Φαρσάλων
  • Περιφερειακή Τρικάλων
  • Κόμβος LIDL
  • Κόμβος ΔΕΥΑΛ
  • Κόμβος Αλκαζάρ
  • Γρηγορίου Λαμπράκη
  • Μνημείο Ιπποκράτη – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Οι παράλληλες δράσεις την ημέρα του αγώνα στο πάρκο Αλκαζάρ

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο Αλκαζάρ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Οι δράσεις οργανώνονται από την Cycling Greece και το Δήμο Λαρισαίων.

11:00-18:00         Πίστα mini Baby Snake.Ποδηλατική πίστα στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

11:00-18:00         ¨HERO¨ for 17 UN Goals                . Πίστα δεξιοτεχνίας για παιδιά 6 – 14+.Αφιερωμένη στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Οι μικροί ποδηλάτες καλούνται να περάσουν 17 εμπόδια όσοι και οι στόχοι σε μια πρωτότυπη πίστα δεξιοτεχνίας.  

11:00 – 15:00       MTB Junior Sportive Track για νέους 10+.Ποδηλατική πίστα στο Πάρκο Αλκαζάρ.

11:00 -13:00        Εξωσχολικοί αγώνες eliminator 4X.Αγώνας ταχύτητας με αποκλεισμό (ανάλογες αποστάσεις ανά ηλικία) σε σχολικές μονάδες ανά βαθμίδα εκπαίδευσης από Α΄ δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου με τον τελικό ανά βαθμίδα την ημέρα του Γύρου.

10:00 -14:00        ¨Welcome Tour of Hellas¨. Διασυλλογικός αγώνας ΜΤΒ Π.Γ.Σ. Λάρισας.

12:00-14.00         ¨Πρώτη φορά ποδηλατώ¨. Για παιδιά  3+ με ποδήλατο ισορροπίας.

11:00- 16:00        ¨Ρομποτικό ποδήλατο σε ανάβαση & κατάβαση¨. Εκπαιδευτική δράση Eduact.

11:00 -18:00        ¨Πολύχρωμα ποδήλατα¨. Καλλιτεχνική δράση ομαδικής ζωγραφικής.

11:00 -18:00        ¨Ποδηλατικό φιδάκι¨. Επιδαπέδιο παιχνίδι στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

11:30 & 13:00     ¨Πράσινο ποδήλατο…φύτεψε και εσύ¨. Περιβαλλοντική δράση στον Βοτανικό κήπο.

12:00 -13:00        ¨Παρέα & εγώ¨.               Αισθητικοκινητικό παιχνίδι με Ειδικά σχολεία φορείς & συλλόγους  ΑμεΑ.  

12:00-14:00         ¨Πάρε την σκυτάλη¨. Παιχνίδια σκυταλοδρομίας με Καθηγητές Φυσικής Αγωγής .

12:00 & 14:00     ¨Μαθαίνω για τις Πρώτες βοήθειες¨. Παρουσίαση από την Safe in Sports.

13:00-14:00         ¨Δίνω ζωή στο αύριο¨. Περιβαλλοντική δράση στον Βοτανικό κήπο με Ειδικά σχολεία φορείς & συλλόγους  ΑμεΑ. 

13:00 & 14:30     ¨Ποδηλατώ με ασφάλεια στην Λάρισα¨.              Εκπαιδευτική παρουσίαση στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

13:00-16:00         ¨Εύθυμοι ποδηλάτες¨. Θεατρικό παιχνίδι με κλόουν.

13:00                     ¨Bike art¨ project Graffiti.  Live Graffiti στο πάρκο Αλκαζάρ.

14:00                     ¨Το ποδήλατο που ονειρεύομαι¨. Έκθεση παιδικής ζωγραφικής & κλήρωση ποδηλάτων.

14:00-15:.00        ¨Έλα στη μεγάλη μας ποδηλατοπαρέα¨.              Αθλητική δράση στο Στάδιο Αλκαζάρ του Ε.Α.Κ. Λάρισας.

11:.00-18:00        ¨Σαν τον παλιό καλό καιρό¨. Πικ νικ area.

14:00     ¨Μπες στο Tempo¨. Μουσική δρώμενο με το Σύνολο κρουστών Μουσικού Γυμνασίου Λάρισας.

16:30     Φιλαρμονική Δήμου Λαρισαίων               .Μουσική επένδυση τελετής απονομών .

11:00 -18:00        ¨Γνωρίζω την Ηλεκτροκίνηση¨ by Kotsovolos. Έκθεση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

11:00 -18:00        ¨Πίσω στον Γύρο Ελλάδας ¨.Ιστορική έκθεση φωτογραφίας.

11:00 -18:00        ¨BIKE EXPO¨. Έκθεση ποδηλατικών προϊόντων.

11:00 -18:00        «Γνωρίζω τους Συλλόγους του Δήμου μας». Περίπτερα Συλλόγων.

11:00 -18:00        «Γνωρίζω τους Υποστηρικτές». Περίπτερα χορηγών.

11:00 -18:00        ¨Beat & Bike¨.Music Town by Betsson.

18:00     ¨Clean Beauty¨.                Παρακολουθώ το πλύσιμο των Υπερποδηλάτων.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις