20.9 C
Larissa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021

Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση». Σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία και τον πολιτισμό λόγω των πρωτοφανών συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την εξάπλωση της λοίμωξης covid-19, τα μουσεία καλούνται να ανοίξουν δρόμους στον πολιτισμό, ώστε να επαναπροσδιορίσουν και να αποκαταστήσουν τη σχέση του κοινού με αυτόν.

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, του κόμβου προβολής των πρωτοβουλιών των ελληνικών μουσείων, συμμετέχει και στον φετινό ψηφιακό εορτασμό. Προσκαλεί τους φίλους του σε μια διαφορετική διαδικτυακή «ξενάγηση» στην περιοδική έκθεση «Ειδώλιο. Ένας κόσμος σε μικρογραφία. Θεσσαλία και Μακεδονία», την οποία θα συνοδεύει μελωδικά η Λαρισαία πιανίστα Φρόσω Αστ. Κτιστάκη.

Η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα θα ερμηνεύσει γνωστά έργα – μινιατούρες από το ρεπερτόριο της πιανιστικής φιλολογίας σε ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ για σόλο πιάνο, που θα μας χαρίσει μοναδικές μελωδικές στιγμές. Το ρεσιτάλ που θα βιντεοσκοπηθεί μέσα στον χώρο της έκθεσης, θα μπορέσει να το απολαύσει το κοινό στην ιστοσελίδα του Διαχρονικού Μουσείου (dml.culture.gr/index.php/el/) καθώς και στη σελίδα του Μουσείου στο YouTube, όπου θα αναρτηθεί την Παρασκευή και ώρα 7 μ.μ.

Όπως κάθε χρόνο, την Τρίτη 18 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα μουσεία θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις