21.9 C
Larissa
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Τέλος των self test για τους πλήρως εμβολιασμένους

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει τόνισε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, στη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, που έγινε στο Υπουργείο Υγείας.

Τόνισε ότι τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς η πανδημία δείχνει να συρρικνώνεται , μειώθηκε ο ημερήσιος μέσος όρος των κρουσμάτων κατά 35%, ενώ η διάμεση ηλικία είναι τα 32 έτη. Επίσης σε πανελλαδικό επίπεδο ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1.3 %.

Επίσης δήλωσε ότι 22 εκατομμύρια δηλώσεις slef test δηλώθηκαν στη σχετική πλατφόρμα και σχολίασε ότι η χρήση τους σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό, δημιουργούν θετική εικόνα. Συνολικά στις δομές υγείας γίνονται 31.000 self test σε ημερήσια βάση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά υπάρχει προβληματισμός για ορισμένες περιοχές που δεν έχει προσχωρήσει αρκετά ο εμβολιασμός, ενώ οι περισσότερες περιοχές της χώρας είναι πράσινες ή κίτρινες.
Έκανε έκκληση να προσέλθουν για εμβολιασμοί οι άνω των 50 ετών, καθώς πρόκειται για τις ηλικιακές ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από τις δυσμενείς συνέπειες της διασωλήνωσης και του κινδύνου για τη ζωή τους.
Ανέφερε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα έχουν υποχρέωση να κάνουν το εβδομαδιαίο self test, αλλά η επιτροπή αποφάσισε, συνεκτιμώντας τις θερμοκρασίες και την πορεία των εμβολιασμών, να συνεχιστεί η χρήση της με τους όρους που ανέλυσε ο Ν. Χαρδαλιάς στη συνέχεια.

Πηγή: ertnews.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις