23.9 C
Larissa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Το χάπι κατά του κορωνοϊού της Pfizer μπορεί να είναι έτοιμο φέτος

Το χάπι κατά του Covid της Pfizer θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο έως το τέλος του έτους, εάν οι δοκιμές σε ανθρώπους στις ΗΠΑ και στο Βέλγιο είναι επιτυχημένες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν φάρμακα εκτός από τα εμβόλια που μπορούν να εμποδίσουν τους ανθρώπους να αναπτύξουν το Covid-19 – αλλά αν ανακαλυφθεί κάποιο μπορεί να σημάνει το τέλος των lockdown για πάντα, σύμφωνα με ειδικό.

Η Pfizer, η εταιρεία που δημιούργησε ένα από τα πλέον χρησιμοποιημένα εμβόλια στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, δοκιμάζει ήδη το πειραματικό χάπι της σε ανθρώπους.

Το αντιιικό φάρμακο, που ονομάζεται PF-07321332, θα μπορούσε να χορηγηθεί , ώστε να μη νοσούν σοβαρά άτομα που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν σημάδια λοίμωξης από κορωναϊό .

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι θα εμβολιαστούν εναντίον του Covid, τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά και σε κάποιους ανθρώπους δε μπορούν να χορηγηθούν, πράγμα που σημαίνει ότι ο κορωνοϊός θα εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος για τους μη προστατευμένους ανθρώπους.

Τα χάπια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη σοβαρής νόσησης σε άτομα για τα οποία δεν λειτουργούν τα εμβόλια ή να είναι μια δεύτερη γραμμή άμυνας σε περίπτωση που εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή.

Περίπου 60 άτομα συμμετέχουν επί του παρόντος στην πρώτη φάση της δοκιμής Pfizer του PF-07321332, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου.

Μετά από αυτό, εάν το χάπι αποδειχθεί ασφαλές, θα γίνουν μεγαλύτερες δοκιμές με περισσότερα άτομα για να αποδειχθεί ότι σίγουρα σταματά τον Covid, όπως το έδειξαν οι εργαστηριακές δοκιμές.

ΠΗΓΗ: dailymail

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις