8.9 C
Larissa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Φαρμακευτικός Σύλλογος: Κανένα τεστ δε θα γίνεται στα φαρμακεία

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας ενημερώνει το κοινό για τα self tests. Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

“Ο Φ.Σ. Λάρισας σε καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τα rapid test. Η αφίσα έχει ξεκινήσει να διανέμεται, σε εκτυπωμένη μορφή, μέσω των φαρμακαποθηκών, προς τα φαρμακεία της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και υπάρχει διαθέσιμη και στα γραφεία του Συλλόγου μας, με σκοπό να τοποθετηθεί στις προθήκες των φαρμακείων. Κανένα τεστ δε θα γίνεται στα φαρμακεία.

Τα φαρμακεία τις επόμενες μέρες θα μπορούν να χορηγούν δωρεάν self test στους πολίτες. Αναμένουμε τις πρώτες παραδόσεις στα φαρμακεία μας. Για την ακριβή ημερομηνία θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. Αρχικά το μέτρο αφορά τους μαθητές λυκείου και τους καθηγητές τους.

Τα φαρμακεία θα εισέρχονται στη σχετική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για να ελέγξουν αν ο πολίτης μπορεί να παραλάβει το τεστ. Δεν εξαρτάται από τα φαρμακεία η όλη διαδικασία, ούτε η επάρκεια, αφού η ποσότητα που χορηγούν σε όσους το επιτρέπει η εφαρμογή, αναπληρώνεται από τις φαρμακαποθήκες, οι οποίες ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού αρχείου για την ποσότητα που κάθε φαρμακείο διαθέτει προς τους πολίτες.”

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις