13.9 C
Larissa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Φωταγωγήσεις δημοτικών κτιρίων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Με φωταγωγήσεις δημοτικών κτιρίων, προτομών και αγαλμάτων ηρώων της επανάστασης του 1821 και προσώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, τιμά η πόλη της Λάρισας και ο Δήμος Λαρισαίων τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Έτσι στα χρώματα της γαλανόλευκης ντύθηκαν δημοτικά κτίρια όπως το Δημαρχείο, το Δημοτικό Ωδείο, η Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, ενώ φωταγωγήθηκαν και άλλα μνημεία.

Επίσης, σε διάφορα σημεία της πόλης υπάρχουν προτομές και αγάλματα ηρώων και προσώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων και ίσως αρκετοί συμπολίτες και κάτοικοι της Λάρισας να αγνοούν την ύπαρξή τους ή να μην έχουν τύχει να τα παρατηρήσουν, ο Δήμος φωταγώγησε κάποια από αυτά, όπως του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Λαού, του Ρήγα Φεραίου στην πλατεία Νομαρχίας, του Γεωργάκη Ολύμπιου στην Τρίγωνη Πλατεία, του Λόρδου Βύρωνα στην πλατεία Λαμπρούλη, του Αθανασίου Διάκου στο Αλκαζάρ.

Σημειώνεται ότι ανήμερα της Εθνικής επετείου, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση με Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου και την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης με αυστηρή τήρηση ων μέτρων προστασίας από την πανδημία. Επίσης, η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων των χωριών του Δήμου διοργανώνουν ανήμερα της Επετείου λιτές εκδηλώσεις και καταθέσεις στεφάνων σε όλα τα χωριά του Δήμου μας, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις