16.8 C
Larissa
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Χαλάρωση μέτρων: Τι αλλάζει από σήμερα σε εστίαση και διασκέδαση

Χαλαρώνουν από σήμερα τα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση και τη διασκέδαση. Επανέρχεται η μουσική και το ελεύθερο ωράριο, αλλά μόνο με καθήμενους πελάτες, εμβολιασμένους και νοσήσαντες στους εσωτερικούς χώρους και με rapid test στους εξωτερικούς χώρους για τους ανεμβολίαστους.

Αντιθέτως, τα μέτρα στα σχολεία -που είχαν κλείσει λόγω της κακοκαιρίας και ξανανοίγουν σήμερα– θα είναι πιο αυστηρά. Επιστροφή στα τρία self tests αυτή την εβδομάδα για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, το πρώτο σήμερα Δευτέρα. Ξεκινά από την Τετάρτη 2/2 η διάθεση πέντε δωρεάν self-tests σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εκκλησίες, το κοινό θα πρέπει υποχρεωτικά να επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονoϊό.

Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν εναλλακτικά δήλωση αρνητικού self test.

Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με την πρώτη και δεύτερη δόση μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν θα πρέπει να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν θα τεθούν σε αναστολή οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Ξεκινά από σήμερα η διάθεση των αντιικών χαπιών της Merck για όσους νοσούν με κορoνοϊό και θα γίνεται η παράδοσή τους κατ’ οίκον. Η αγωγή απευθύνεται σε πολίτες άνω των 18 ετών με προβλήματα υγείας που νοσούν με κορoνοϊό αλλά όχι σε εγκύους.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, άτομα με προβλήματα υγείας με θετικό rapid ή μοριακό τεστ θα μπορούν να μιλούν με τον γιατρό τους και στη συνέχεια ο θεράπων ιατρός θα κάνει αίτηση στη σχετική πλατφόρμα.

Tο «Παίδων Πεντέλης» θα επαναλειτουργήσει κανονικότατα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού στη Βουλή. Το μέγιστο της αναστολής των εφημεριών του νοσοκομείου που είχε τεθεί ήταν οι 6 εβδομάδες προκειμένου να ενισχυθεί ο παιδικός εμβολιασμός και αυτή η δέσμευση παραμένει ,υπογράμμισε ο υπουργός. Από την πλευρά του ο κ Ξανθός στην κριτική του παρατήρησε πως το «Παίδων Πεντέλης» αυτή την στιγμή είναι εκτός εφημεριών αλλά και δεν επιτελεί τον ρόλο του ως Μέγα Παιδιατρικό Εμβολιαστικό Κέντρο κάνοντας λόγο για μία αλλοπρόσαλλη διαχείριση εκ μέρους της κυβέρνησης.

Πηγή: ertnews.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις