23.9 C
Larissa
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Χ.Παπαδόπουλος για τα μέτρα στο λιανεμπόριο: Να αντιληφθεί η κυβέρνηση το λάθος της

Σε δήλωσή του για τα νέα μέτρα σε ότι αφορά στο λιανεμπόριο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος επισημαίνει τα εξής:

“Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το εμπόριο έχει σηκώσει στις πλάτες του το βάρος όλης της πανδημικής κρίσης και έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ίσως συνέπειες από όλους τους κλάδους.

                Έχουμε υπομείνει απανωτά lockdown, περιορισμούς, απαγορεύσεις, δουλέψαμε με όποια μέθοδο κι αν μας προτάθηκε (click away-click inside), έχουμε κλείσει τις επιχειρήσεις μας για μεγάλο χρονικό διάστημα ,συσσωρεύοντας χρέη και ανεξόφλητους λογαριασμούς, αλλά ωστόσο τηρήσαμε με συνέπεια και υπευθυνότητα όλα τα υγειονομικά μέτρα, χωρίς καμία παρέκκλιση σχεδόν στο σύνολο της πλειοψηφίας και ήμασταν από τους πρώτους που προχωρήσαμε στη διαδικασία του εμβολιασμού, σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας και έχοντας ως γνώμονα πάντα την ασφάλεια και το γενικό καλό.

                Τώρα για άλλη μία φορά εν μέσω ενδιάμεσων εκπτώσεων και εν αναμονή της εορταστικής περιόδου, ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα περιοριστικά μέτρα. Καλούμαστε ξανά να περπατήσουμε σε τεντωμένο σχοινί, με τον κίνδυνο αυτή τη φορά η πτώση να οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

                Η απαίτηση να αναλάβουμε εμείς και οι εργαζόμενοί μας, τον άχαρο ρόλο του ελεγκτή για την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του rapid test για τους μη εμβολιασμένους πελάτες, προκειμένου να εισέλθουν στο κατάστημα, είναι πρακτικά ανεφάρμοστη. Επιπλέον θα αποτελέσει παράγοντα μείωσης της αγοραστικής κίνησης και ειδικά σε μία περίοδο που όλοι μας περιμένουμε να δουλέψουμε και να αυξήσουμε τους τζίρους των επιχειρήσεων μας, σαν μία ύστατη προσπάθεια να αναπληρώσουμε όσα χάσαμε το προηγούμενο διάστημα.

                Είμαστε θετικοί και πρόθυμοι να συνεχίσουμε να τηρούμε όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, αλλά δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας προς κάθε νέο περιορισμό και απαγόρευση. Η αδικία και η στοχοποίηση εις βάρος του ελληνικού εμπορίου, πρέπει να σταματήσει εδώ, καθώς για άλλη μία φορά διαπιστώνουμε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι δύο κατευθύνσεων και δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό.

                Ενώ στο εμπόριο η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα όρια της αυστηρότητάς της, δεν ισχύει το ίδιο και για τα super markets, που αναμφισβήτητα η συγκέντρωση κόσμου είναι σαφώς μεγαλύτερη.

                Φρόνιμο είναι λοιπόν να αντιληφθεί  η κυβέρνηση έγκαιρα το λάθος της και την κατάφορη αδικία εις βάρος μας και να αρχίσει πια να στηρίζει έμπρακτα το εμπόριο, διευκολύνοντας μας να δουλέψουμε, προχωρώντας στην άρση κάθε εμποδίου που κινείται ενάντια προς αυτήν την κατεύθυνση.”

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις