13.9 C
Larissa
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 διαθέσιμο από 1η Ιουλίου

Έρχεται το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 για χρήση από όλους τους Ευρωπαίους πολίτες την 1η Ιουλίου και για αυτόν τον σκοπό τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να προετοιμαστούν, ώστε να το καταστήσουν πλήρως λειτουργικό.

‘Όπως ανέφερε σήμερα ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό για αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό στο οποίο αναγράφεται ότι έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα εν λόγω πιστοποιητικά θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες της ΕΕ και θα υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να τα φέρει σε έντυπη μορφή ή σε ψηφιακή.

Τι θα γίνει με όσους έχουν κάνει μία δόση του εμβολίου

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης δήλωσε ακόμα ότι η διάρκεια του εν λόγω πιστοποιητικού σε μη εμβολιασμένους πολίτες δεν έχει καθοριστεί ακόμα καθώς ενδέχεται ένας Ευρωπαίος πολίτης που θα ταξιδέψει τον Ιούλιο με πιστοποιητικό αρνητικού τεστ να χρειαστεί να εκδώσει καινούργιο, εάν ταξιδέψει ξανά έναν μήνα αργότερα. Για αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς, η καλύτερη λύση είναι η επιτάχυνση των προγραμμάτων εμβολιασμού.

Ο Επίτροπος Ρέιντερς δήλωσε ακόμα ότι οι πολίτες που έχουν λάβει μόνο μια δόση του εμβολίου θα μπορούν επίσης να εκδώσουν το πιστοποιητικό, ωστόσο καθώς το πιστοποιητικό αυτό αποτελεί απλώς ένα εργαλείο, εναπόκειται στα κράτη-μέλη το πώς θα το χρησιμοποιήσουν, παρόλο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να συντονίσει τις εθνικές κυβερνήσεις.

ΠΗΓΗ: healthreport.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις