35.7 C
Larissa
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Πανεπιστήμιο Πολιτών: Διαδικτυακή Εκδήλωση «Υγιείς πόλεις- Υγιείς Πολίτες»

Σε μια περίοδο συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, λόγω Covid-19, το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων επικεντρώνει την προσοχή του στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και ανακοινώνει την υλοποίηση του 3ου κύκλου του διαδικτυακού  Εργαστηρίου «Μαθαίνουμε για την Υγεία”  με τίτλο “Υγιείς Πόλεις ↔ Υγιείς Πολίτεςστις 10 Ιουνίου (ημέρα Πέμπτη), ώρες 18:00-21:00.

To  πρόγραμμα  συντονίζεται από το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής-Τμήμα Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας, Κέντρο Συστημικής Θεραπείας, Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας  ΑΡΓΩ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη του ολιστικού τρόπου αντίληψης για την υγεία του ατόμου, της οικογένειας και του πληθυσμού μέσα από την παροχή επιστημονικά τεκμηριωμένων πληροφοριών, με τρόπο εύληπτο, κατανοητό και συμμετοχικό.

Το περιβάλλον που ζούμε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και απολαμβάνουμε τις κοινωνικές μας σχέσεις επηρεάζει την ποιότητα της ζωής και το επίπεδο της υγείας μας. Οι πόλεις, οι γειτονιές και τα σπίτια που ζουν, εργάζονται και κινούνται οι άνθρωποι είναι από τους βασικούς προσδιοριστές υγείας τους και η εξασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος προϋποθέτει τη συμμετοχή και έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία υγιών πολιτών. Οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου εκτός από τόποι αναψυχής και πραγματοποίησης δραστηριοτήτων, αποτελούν βασικό περιβάλλον συμβίωσης και ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων και δεσμών.

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου θα αναλυθούν σε βάθος ερωτήματα όπως:

  • τι σημαίνει Υγιής Πόλη;
  • πως το περιβάλλον που ζούμε επηρεάζει την υγεία μας;
  • πόσο ουσιαστικός είναι ο ρόλος των σχολείων στη διαμόρφωση μιας Υγιούς Πόλης;
  • οι δημόσιοι χώροι συντελούν στην ευεξία των πολιτών;
  • πως οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία υγιών κοινοτήτων;

Επισημαίνουμε ότι οι Υγιείς Πόλεις θα είναι το κύριο θέμα του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO, που θα πραγματοποιηθεί στην Νότια Κορέα το Φθινόπωρο του 2021 αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της υγείας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε ότι αφορά τη σχέση ανάμεσα στο υγιές αστικό περιβάλλον και την ευεξία.

Επιπλέον, το θέμα της Εκπαίδευσης στην Ενεργό Πολιτειότητα για Υγιείς και Βιώσιμες Πόλεις θα συζητηθεί σε διαδικτυακό εργαστήριο που θα υλοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2021 στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας της UNESCO για την Ενεργό Πολιτειότητα την οποία συντονίζουν η πόλη της Λάρισας και η πόλη Yeonsu-gu (Δημοκρατία Κορέας).

 Εισηγητές του διαδικτυακού Εργαστηρίου “Υγιείς Πόλεις  Υγιείς Πολίτες”:

  • Δημητριάδης Δημήτρης DDS, PhD: Οδοντίατρος, Δ/ντης ΕΣΥ, με εξειδίκευση στην Δημόσια Υγεία και την Προαγωγή της Υγείας.
  • Μυλωνέρος Θάνος: .κάτοχος μεταπτυχιακών στη Δημόσια Υγεία και τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας,
  • Σακελλάρη Ευανθία: Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής επιστημονική υπεύθυνη  έργων στο πλαίσιο του Erasmus+ Strategic Partnerships, σε θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής (Ψυχικής) Υγείας.
  • Τάχος Δημήτριος: Αρχιτέκτων-Μηχανικός, πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Για την παρακολούθηση του διαδικτυακού προγράμματος “Υγιείς Πόλεις ↔  Υγιείς Πολίτες” ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://learninglarissa2016.files.wordpress.com/2021/05/210528_ygieis_poleis_final.pdf

Meeting ID: 964 4968 2128

Passcode: 798550

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://learninglarissa2016.files.wordpress.com/2021/05/210528_ygieis_poleis_final.pdf

Την ευθύνη για  την υλοποίηση του προγράμματος έχει η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Λαρισαίων- Τμήμα Δια βίου Μάθησης. Το διαδικτυακό πρόγραμμα  «Μαθαίνουμε για την Υγεία» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης)

E-mail: learning-city@larissa.gov.gr

Webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

Facebook: Larissa Learning City- Η Πόλη που Μαθαίνει

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις