15.9 C
Larissa
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

ΕΣΕΕ: Άμεση ενίσχυση της ρευστότητας στο λιανεμπόριο για ισόρροπη επανεκκίνηση της αγοράς

Συνάντηση της ΕΣΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη

Τις στοχευμένες κυβερνητικές παρεμβάσεις που είναι άμεσα απαραίτητες στο μείζον θέμα ενίσχυσης της ρευστότητας των πληττόμενων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, ώστε να υπάρξει ισόρροπη και βιώσιμη επανεκκίνηση του λιανεμπορίου έθεσε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα σε συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 10 Μαΐου, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη.

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της ΕΣΕΕ, σε συνέχεια της έκτακτης διαδικτυακής Συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε πριν το Πάσχα για τα προβλήματα του εμπορίου. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Από πλευράς ΕΣΕΕ συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης, ο Αντιπρόεδρος κ. Μανώλης Ψαρουδάκης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Μπόνης.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ εξήγησε ότι οι ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά τόσο εξαιτίας των χαμηλών τζίρων της πασχαλινής περιόδου όσο και λόγω των περιορισμών που, σε μικρότερο βαθμό, θα επικρατήσουν και στον τουρισμό για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, δεν επιτρέπουν την δημιουργία ενός ασφαλούς «διαδρόμου μετάβασης» του εμπορίου στη νέα κανονικότητα της «επόμενης μέρας». 

Επισήμανε μάλιστα ότι οι συνέπειες της πανδημίας και οι αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών αναμένεται ότι τους επόμενους μήνες θα εγκλωβίσουν τις πιο ευάλωτες επιχειρήσεις «μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας». Τόνισε μάλιστα τον κίνδυνο πολλές εξ’ αυτών να μη καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους μετά την «αποσωλήνωσή» τους από τα ήδη γνωστά μέτρα στήριξης της Πολιτείας.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου αναφέρθηκαν, με στοιχεία και παραδείγματα από όλη την Ελλάδα, στα ασφυκτικά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν περισσότερο οι υπο – κλάδοι του εμπορίου που πωλούν εποχικά προϊόντα, όπως η ένδυση, η υπόδηση και το κόσμημα.

Για τους λόγους αυτούς, η ΕΣΕΕ επανάφερε μετ’ επιτάσεως την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένα Πρόγραμμα Επανεκκίνησης του Λιανεμπορίου, ανάλογο των προγραμμάτων που ήδη έχουν ανακοινωθεί μέσω ΕΣΠΑ για την εστίαση, τους παιδότοπους και τα γυμναστήρια.

Η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δυνατότητα στήριξης των πληττόμενων κλάδων του λιανεμπορίου.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις