5.9 C
Larissa
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 35-39 ετών για όλα τα εμβόλια

Η επιχείρηση “Ελευθερία” προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα. Την Τρίτη 25 Μαΐου, οι εμβολιασμοί στη χώρα μας ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια, ενώ από σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 35-39 για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson). Σύμφωνα με πληροφορίες, σειρά θα πάρει η ηλικιακή ομάδα 30-34, ενώ εκτιμάται ότι έως τις 7 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

Ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες απηύθυνε νέο κάλεσμα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν λέγοντας χαρακτηριστικά: Ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία”, ενώ εξέφρασε την προσδοκία ότι το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν με ενιαίους κανόνες. Αναφερόμενος στον εμβολιασμό για τα παιδιά άνω των 12 ετών, σημείωσε ότι από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αυτό θα δώσει νέα δυναμική στον εμβολιασμό».

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη χώρα μας 2.433 κρούσματα, 50 άνθρωποι κατέληξαν, 556 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και οι κρίσιμοι δείκτες παρέμειναν σε σταθερά επίπεδα.

ΠΗΓΗ:ertnews.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις