11.9 C
Larissa
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Ποιοι μπορούν να εκδώσουν ξανά πιστοποιητικό νόσησης;

Αρχικά, στη νέα ΚΥΑ διευρύνεται η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους τρεις μήνες στους έξι μήνες (180 μέρες) μετά τον πρώτο θετικό διαγνωστικό τεστ.

Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εκδώσουν ξανά πιστοποιητικό νόσησης, εφόσον πραγματοποιηθεί επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR μετά από τις εκατόν ογδόντα (180) ημέρες ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης συν μία (1) ημέρα και βρεθούν θετικοί.

Αντιθέτως οι πλήρως εμβολιασμένοι με τις δύο (2) δόσεις του εμβολίου είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο, που επαναμολύνονται από κοροναϊό COVID-19 δεύτερη φορά εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού (δηλ. εντός των εννέα (9) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης ή της μοναδικής δόσης), μπορούν να επανεκδώσουν πιστοποιητικό επαναμόλυνσης, το οποίο έχει διάρκεια εκατόν ογδόντα (180) ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εκδώσουν ξανά πιστοποιητικό νόσησης, εφόσον πραγματοποιηθεί επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR μετά από τις εκατόν ογδόντα (180) ημέρες ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης συν μία (1) ημέρα και βρεθούν θετικοί.

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με 3 δόσεις δεν χρειάζεται να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης, διότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο in.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις