5.9 C
Larissa
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο στηρίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού

Τη στήριξη του εμπορικού κόσμου στην αύξηση του κατώτατου μισθού επισημαίνει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για τη δημιουργία κοινής ομπρέλας προστασίας για επιχειρήσεις κι εργαζομένους.

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της ΕΣΕΕ:

Το ελληνικό εμπόριο είναι έτοιμο για ακόμη μία φορά να στηρίξει το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την 1η Μαΐου, παρά την άμεση και σημαντική επιβάρυνση στο μισθολογικό κόστος των εμπορικών επιχειρήσεων. 

Βάσιμη προσδοκία του εμπορικού κόσμου είναι, ότι μέσω της αύξησης στον κατώτατο μισθό, θα διατηρηθεί η αγοραστική δύναμη των πιο ευάλωτων καταναλωτών με θετικές επιπτώσεις στον τζίρο των επιχειρήσεων.

Παράλληλα όμως,  θα πρέπει να ληφθούν  αποφάσεις για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μη μισθολογικού κόστους με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, καθώς και την μείωση του κόστους λειτουργίας των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων

Η ΕΣΕΕ, που υπεύθυνα και έγκαιρα τάχθηκε υπέρ μιας λελογισμένης ενίσχυσης των κατώτατων αποδοχών, υπενθυμίζει πως χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που υποχρεούνται στο εξής να τις καταβάλουν αισθητά αυξημένες – μαζί με τις αναλογικά υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές – είναι και αυτές ευάλωτες, με όρους οικονομικούς και κοινωνικούς.

Πέραν τούτων, ευχόμαστε ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που ο κατώτατος μισθός προσδιορίζεται με κυβερνητική απόφαση, καθώς είναι αναγκαίο η αποφασιστική αρμοδιότητα να επιστρέψει στους κοινωνικούς εταίρους, μέσα από τη διαβούλευση για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Εν κατακλείδι, η ομπρέλα προστασίας που ανοίγει η ελληνική Πολιτεία πρέπει να είναι κοινή, για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις